Vaihtuvia suunnitelmia!

Julkasija Sanna ajankohtana perjantaina, elokuuta 28, 2009 2 kommenttia
Viime sunnuntain piti siis olla olla viimeinen paiva Tulumissa, mutta lahtisitko sina pois talta rannalta











...jos sinulla olisi mahdollista viettaa siella lisaoita? Niinpa, paatin siis jattaa menematta yhdelle maailman seitsemasta ihmeesta eli Chichen Itzalle. Onhan naita raunioita tullut kierrettya ja talla kertaa kiehtoi enemman tutustua vedenalaiseen Meksikoon! Varasin siis sunnuntaina lisaa sukellusta maanantaille ja tiistaille. Tietysti tingattuun hintaan.

Sunnuntai meni siis kokonaisuudessaan rauhallisissa merkeissa. Aamulla kavin kapyttelemassa Tulumin raunioilla ja komiathan ne oli. Tassa kuvasatoa.











El Palacio.









Temppelin rantsu.

Kuvien perusteella vois todeta et Mayat on ollu sopivan nokkelia valitessaan pytinggeilleen rakennuspaikkoja! Iltapaivasta lilluin rannalla ja nautin absoluuttisen kauniista maisemasta. Ainiin kavin sit iltapaivasta tan mun suosikkisukellusoppaan kaa ihan vaan snorkkeloimassa rannan laheisella riutalla. Siella oli elamaa!!! Kilppari ja rausku ainakin:D Kylla snorkkelointikin on huippua. Sitapaitsi normaalisti snorkkelointiretket tuohon samaan paikkaan maksaa 25 dollaria.. Taas sain ilmaseks ku tuo ukko on vaan mukava. Illalla sit meni meni pieneks fiestaks ku taa espanjalainen Sankari Palenquesta loytyi samasta hotellista miun kaa.. Edelleen keppien kanssa, koska kintut on kipeet..

Maanantaiaamuna kuitenkin aikasin ylos, koska miun kaveri Marquelian leirilta, kanadalainen Audrey, tuli kans Tulumiin. Huippua!!! Audreyn kanssa suunnattiin heti rantsuun latraamaan. Myos Audrey rakastui heti rantaan ja vaihtoi suunnitelmiaan. Audrey paattikin jaada pidemmaks aikaa Tulumiin ja tulla mun kaa yhdessa mun seuraavaan maaranpaahaan Meridaan. Avot! Kiva kun ei tartte matkustaa yksin, ja paaasia on et matkaseura on mukavaa.

Maanantaina iltapaivasta menin sit mun kolmannelle sukellukselle. Se oli ihan tavallinen riuttapulittelu. Nahtiin taas kilppareita, mureenoita ja kuningastaplarauskuja tjms. Sit taa mun suosikkisukellusope sai taas lisapisteita ku nain sen keraavan merenpohjasta jonkun muoviroskan. Sit tiesin ainakin varmasti et sekin tykkaa luonnosta paljon:D Hippie 4Ever:D

Illalla kaytiin sit Audreyn kans juomassa vahan Kahluaa. En nimittain tienny et millasesta juomasta on kyse, ja taa juoma on Meksikosta. No kahvilikooristahan siina on kyse. Tulihan tuo horpittya. Ihan pikkufiesta oli vaan, koska tiistaiaamuna oli edessa Cenotesukellus!!!

Tiistaina ylos siis jo 6.30. Kamat kasaan, check out, ja kohti sukellusseikkailua. Cenoteen meita oli menossa taa mun suosikkiope ja sen kaveri. Lahettiin siks tosi ajoissa et saatais sukeltaa rauhassa ilman hirveeta rynnakkoa ja tungosta vedessa. Hieno homma! Mentiin siis sukeltamaan sellaseen Cenoteen kuin Dos Ojos. Se ei ollu kauheen syva, mut tosi natti. Nakymaa on tosi hankala kuvailla.. Se on ku jostain sadusta eika oo yhtaan pelottavaa!!! Tykkasin tosi paljon, ja oon niin onnellinen et tuo tuli tehtya!!!!!!!!!!! Vahan pohje krampitteli vedessa, mut onneks ei kauheen pahasti. Ja onnistuin sukeltamaan myos suhteellisen tasasesti etten kolautellu itteeni ylapuolella oleviin kiviin kauheen montaa kertaa;)











Cenotea. Tuossa kohtaa missa nuo kivat sukeltaa veteen, niin siita se "luolasto" tavallaan alkaa ja sinne sukelletaan.












Miun suosikkiope ja meika jaadyttaja:D

Sukelluksen jalkeen kaytiin viel pikkusen snorkkeloimassa. Mun snorkkeloinnista ei tosin tullu oikein mitaan ku mulla oli niin paksu markapuku ja se kellutti mua niin hyvin et uiminenkin oli outoo, saatikka sukellus. Kaytiin myos poismenomatkalla vaan kattomassa sellasta pienempaa Cenotee. Siella ois pitany olla kilppareita ja se naytti aika paljon suomalaiselta jarvelta. Taytyy sanoo et taas sain nahtya ja koettua kaikkia enemman ku koko rahan edesta!

Sukellussetin jalkeen hyokkasin viela nauttimaan Tulumin kauniista rannasta sen minka ehdin.. Pikkusen oli haikeeta hyvastella biitsi, mut enkohan ma voi sinne takas menna!

Kahdelta nain Audreyn bussiasemalla ja lahdettiin kahdestaan kohti Meridaa. Merida on siis yksi kolonialistinen kaupunki Jukatanilla.. Meridan suhteen mulla ei ollu muuta suunnitelmia kuin shoppailla pikkusen ja sit ottaa lentsikka kohti paakaupunkia. Taa onnistuki sit oikein mainiosti. Ja oli entista mukavampaa kun pysty shoppailla kaverin kaa:D

Keskiviikko oli siis omistettu shoppailulle.. Ja ohhoh, shoppailtiin kymmenen tuntia!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ma en kylla ostanu juurikaan mitaan, mut Audrey oli aika paljon tehokkaampi. Kyl vasytti illalla... Mentiin sit italialaiseen ravintolaan syomaan pastaa. Sainkin ihan todella herkullisen pastan. Nam!!! Ja shoppailupaivan kunniaks huitastiin viinipullo puokkiin..











Hullut shoppailijat!

Toivottavasti saitte taas sepustuksesta jotain tolkkua. Oon taas aika vasy ku raapustan tata juttua.. Talla hetkella sijainti on siis Meksiko City ja nyt ollaan reissun viimeisessa etapissa. Aika on menny uskomattoman nopeesti jo kylhan tassa jo vahan kotiinpaasya odotellaan:D No tsempataan loppuun saakka:D