Kisaraportti: Finntriathlon 2013

Julkasija Sanna ajankohtana tiistaina, heinäkuuta 23, 2013 Ei kommentteja
Tämän vuoden tulos näytti tältä:
  • swimming: 0:40:26
  • change1: 0:03:56
  • biking: 2:54:20
  • change2: 0:05:57
  • running: 1:52:12
  • TOTAL: 5:36:50 (6./24)

Pelkästään ajallisesti katsottuna viime vuoden tuloksesta tuli siis lohkaistua 15 minuuttia pois. Äkkiseltään tarkasteltuna parannus tuntuu hyvälle, mutta todellisuudessa se ei kuitenkaan ollut tuota luokkaa. Hampaankoloon jäis siis jotakin roinaa ensi vuoden geimejä ajatellen :)






















Kisakukka :)


Uinti
Uintiajasta sain loppujen lopuksi lohkaistua pois huikeat 10 sekuntia eli käytännössä tulos oli sama kuin viime vuonna. Olen tähän kuitenkin tyytyväinen sillä uinti oli paikoitellen aikamoista taistelua. 

Kävin ennen lähtöä hieman verryttelemässä Valvatuksessa ja kauhukseni totesin veden olevan melko kylmää. Pääreppanaa meinasi mennä tavallista enemmän jäähän. Tuuli myös nostatti melkoisen aallokon ja se toi lisähaastetta hengityspuolelle. Onneksi tuli tuo verkka tehtyä, sillä varsinaisessa lähdössä olisi muuten saattanut iskeä pieni paniikki.

Lähdin uintiosuudelle aika eturivistä ja uhmasin suurta äijälaumaa ennakkoluulottomasti. Veteen päästyäni homma sujui kuitenkin yllättävän rauhallisesti. Mistään suunnasta ei tullut pahoja iskuja enkä jäänyt isompien märkäpukujen alle. Jossain vaiheessa tosin tupeloin vettä kiduksiin tuplapotin verran ja jouduin lyömään jarrut pohjaan. Siinä sitten muiden tukkeena syvähengittelin ja töristelin kiduksiani. Onneksi en sen pahemmin haukannut vettä ja loppumatka sujui kommelluksitta. Ryömiesäni rantatörmää vaihtoalueelle kuulin, että nousin vedestä sarjani kolmantena. Tämä oli kyllä aikoimoinen ylläri.





















Triathlonääliöt

Pyöräily
Pyörä kulki tänä vuonna viime vuotta reilusti reippaammin, parannusta tuli ajallisesti noin 20 minuuttia. Osa parannuksesta tuli ihan siitä, että viime vuoden pyöräilyreitti oli noin 4 kilometria ylimittainen ja tänä vuonna se oli jopa hieman alimittainen, ainakin oman gps:ni mukaan. Keskinopeuksien puolesta parannusta tuli noin 1,5 km/h ja tähän olen suhteellisen tyytyväinen. 

Pyöräilyn alussa lähdin vähän turhan räväkästi liikkeelle ja sain toden teolla komentaa itseäni rauhoittamaan menoa. Suunnilleen 20 minuutin polkemisen jälkeen meno alkoi vakiintua etukäteen suunnittelemalleni tasolle, joka tarkoitti siis noin  140 watin polkutehoa. Tätä tehotasoa ylläpitäen sitkuttelin sitten pyöräosuutta eteenpäin nappaillen geelejä ja juomia tasaisin väliajoin. Pyöräosuuden päätyttyä tunsin itseni hyvävoimaiseksi.   

Juoksu
Juoksu ei aivan kulkenut samaan malliin kuin viime vuonna ja aikani huonontui muutamalla minuutilla. Tosin viime vuonna juoksureitti taisi olla hieman alimittainen ja osa erosta selittynee sillä. No oli reitin pituus mikä oli, tänä vuonna ei ollut samanlainen juoksufiilis kuin viime vuonna. Alkumatkasta "etupohkeet" meinasivat känittää vastaan ja juoksu tuntui todella kömpelölle (no siltä se saa tuntuakin pyöräilyn jälkeen). Jalkojen vertymisen jälkeen juoksu lähti kuitenkin taas rullaamaan joten kuten. Katselin Garminia aina silloin tällöin ja kilometriajat vaihtelivat 5.15 ja 5.25 välillä ja loppua kohden tapahtui pientä hidastumista.

Eniten juoksussa ärsytti kuitenkin se etten oikein saanut juoksufiilistä päälle. Möngersin kierrokset läpi hyvin arkisissa fiiliksissä. Tunnelmanhan olisi pitänyt olla jotain ihan toista, olin kuitenkin parantamassa aikaani reilusti ja tunnelma reitin varrella oli niin kannustava. 
















Hikipeikot


Kokonaisuudessaan olen kuitenkin tyytyväinen tulokseeni ja tästä on hyvä jatkaa treenejä kohti Barcelonaa. Sen verran tuo tulos kuitenkin kismittää, että luultavasti sitä pitää taas ensi vuonna yrittää petrata. Aika saisi painua ainakin alle 5.30 ;) 

Tänä vuonna Finntriathlonin järjestelyt toimviat mielestäni erinomaisesti, suuren suuri kiitos siis kaikille järjestämässä olleille ja hymysuisille kanssakilpailijoille. Iso kiitos myös omille kannustusjoukoilleni!