Kisaraportti: Finntriathlon Vierumäki

Julkasija Sanna ajankohtana tiistaina, heinäkuuta 01, 2014 2 kommenttia
Osallistuin hieman yllättäen viime viikonloppuna Vierumäellä järjestettyyn Finntriathlon uutuuteen. Olin pohdiskellut osallistuvani tähän neljännesmatkan (950 metriä uintia, 46 kilsaa pyöräilyä, 10,5 kilsaa juoksua) kisaan jo pidempään, mutta lopullisen päätöksen osallistumisesta taisin tehdä noin viikkoa ennen kilpailua. Onneksi päätin lähteä Vierumäelle! Kilpailu oli nimittäin todella hyvin järjestetty ja puitteet olivat säitä myöten ruuvattu kohdilleen. Kiitos siis jo tässä vaiheessa kaikille järjestelyissä mukana olleille!

En lähtenyt kilpailuun mitenkään erityisen palautuneena, mutta tarkoituksena oli tehdä mahdollisimman napakka suoritus. Uinnissa tavoittelin reipasvauhtista suoritusta, mutta varsinaista aikatavoitetta en asettanut. Pyöräilyn kaavailin vetäväni noin 160 watin tehoilla ja juoksun ajattelin kulkevan alle 50 minuutin.

Uinti starttasi vedestä ja kaikki 200 kilpailijaa lähetettiin matkaan yhtäaikaa. Uintiosuus suoritettiin pienessä, syvässä ja kirkasvetisessä Valkjärvessä, joten kun lähtötorvi törähti, alkoi melkoinen mylläkkä käymään. Itse lähdin liikkeelle massan reunamilta, joten en joutunut pahimpaan ruuhkaan. Sainkin uida yllättävän rauhassa, mutta en tainnut mennä ihan optimaalisinta reittiä pitkin. Noustuani vedestä kello stoppasi aikaan 17.49 ja Ambit näytti uiduksi matkaksi 1,2 kilometriä. Olin ihan tyytyväinen uintiini etenkin kun pääsiin kiskomaan vaihtoalueelle itse Stubbin peesissä.

Ihanan kirkasvetinen Valkjärvi. Tänne on päästävä treenaamaan avovesiuintia uudelleen!

Pyörä lähti kulkemaan mukavasti suunnitelluilla wateilla, mutta oman rytmin pitäminen oli alkuun aika hankalaa kun porukkaa radalla oli aika paljon ja samalla piti huolehtia ettei tule ajettua sääntöjen vastaisesti liian lähellä edellä ajavaa kilpailijaa. Alamäet olisin etenkin mielelläni polkenut kovempaa, mutta aina se ei vaan onnistunut. Matkan edetessä porukka onneksi hälveni, mutta jostain syystä en saanut pidettyä suunnittelemiani watteja. Tuntui kuin energiat olisivat hieman loppuneet. Pyöräilyosuuteen sain tuhraantumaan 1.28 ja siihen en ole kovin tyytyväinen.

Vatuloituani lenkkareita jalkaan kaikki 2,5 minuuttia (!) lähdin juoksuosuutta kohti toiveikkaasti. Juoksureitin alku oli aika mäkinen ja ehdin jo ajatella, että mitähän tästä tulee. Onneksi alun mäkien jälkeen reitti vähän tasoittui ja kannustavat golffarit siivittivät menoa eteenpäin. Sain napsittua selkiä kiinni juoksun aikana ja tulihan se maalikin sieltä lopulta vastaan. Juoksuun meni 51.43, joten sekään ei mennyt ihan kuvitelmien mukaan. Toisaalta reitin profiilin huomioiden aika on ihan ok.

2014-06-28 15.44.48
Silmät sirrillä ja TeamElinaJouhki-nauha vasemmassa kädessä maaliin.

Kokonaisajaksi tuli 2.45 ja sijaksi 9/30. Oli ihanaa osallistua loistavasti järjestettyyn kilpailuun ja kaikin puolin tämä oli hyvä treenikisa Joroisia ajatellen. Nyt vedetään treeniä vielä pari viikkoa ja toivotaan hyvää iskua Savon sydämessä Joroisilla!