Alpe D'Huez triathlon huomenna!

Julkasija Sanna ajankohtana perjantaina, heinäkuuta 31, 2015 Ei kommentteja
Jaiks! Huomenna olisi luvassa taas yksi extremekoitos ranskalaisten organisoimassa Alpe D'Huezin triathlonissa. Hommahan koostuu perinteiseen tapaan kolmesta eri lajista. 

Alkuun tietenkin vedetään 2,2 kilsan uinti jossain alppijärvessä, joka on normaalisti suljettu uimareilta. Järvessä on ilmeisesti jonkin sortin voimalaitos eikä siinä siksi voi uida muina aikoina. Toivottavasti turbiinit pysyy huomennakin suljettuina ettei tartte alkaa tosissaan pyristellä vedessä. 


Uinnin jälkeen päästään itse asiaan eli pyöräilyyn. 115 kilometrin pyöräreitti on vain ylä- ja alamäkeä. Reitille osuu kolme isompaa kukkulaa, joista ensimmäinen on 16 kilometriä pitkä ja noususummaa kertyy 1000 metriä. Toinen nousu on vaatimattomampi 20 kilometrin pituudellaan ja 600 metrin noususummalla. Pyöräosuus huipentuu kuuluisaan Alpe D'Huezin nousuun, joka on noin 14 kilometriä pitkä ja siinäkin kavutaan rapeat 1000 metriä taivasta kohti. 

Viime viikon Tour de Francella ajettiin muuten tämä sama kuuluisa mäki. Nairo Quintana tuuppasi huipulle 39 minuutissa, joten samaa lähdetään tietenkin itsekin hakemaan :)

Sitten kun on jollain konstilla saanut hinattua itsensä huipulle siistitään homma  vielä 22 kilsan maastojuoksulla. Juoksureitistä mulla ei ole kovin selkeää käsitystä. Jossain täällä alppikylän ympärillä se kiertelee, joten turha on varmaan odottaa mitään kovin tasaista taaperrusta. Hommaa ei myöskään helpota vajaan 2000 metrin korkeus. 

Huomisesta tulee ihan varmasti elämyksellinen päivä! Nyt vähän vielä venyttelyä ja pötköttelemään.