Matkalla kohti Ironman Lake Tahoeta 2015

Julkasija Sanna ajankohtana lauantaina, syyskuuta 12, 2015 Ei kommentteja
Istuskelen tällä hetkellä reissuseurueeni kanssa Oslon lentokentän Loungessa ja 8 tunnin vaihtoajan sallimissa rajoissa tässä on nyt hyvää aika naputella blogia. Kauden pääkoitoskin, eli Lake Tahoen Ironman, kisataan jo ensi viikon sunnuntaina! Kisakauhu nostaa päätään tasaisin väliajoin käsikädessä päässä heräilevien epäilevien ajatusten kanssa. Mihinköhän soppaan sitä onkaan taas itseä tunkemassa?  

Tahoen Ironman tulee olemaan toinen täysmatka itselleni ja valitsin tämän kisan sen takia, että se on melko haastava. Kisa käydään 2000 metrin korkeudessa ja mäkisellä reitillä. Uteliaisuuttani haluan tietää saanko vedettyä kisan läpi noissa olosuhteissa etenkään kun en ole kovin vahva pyöräilijä tai ylipäätään erityisen kova tekijä kestävyyslajeissa.

Tykkään tehdä näitä pitkiä matkoja, koska itselle haastavan tavoitteen eteen on kiva tehdä töitä ja matka Ironmanin lähtöviivalle on aina jollain tapaa erityinen. Tällä kertaa aloitin treenaamaan kohti Tahoeta helmikuun puolella ja olin parhaimmassa kunnossa kuin koskaan tuohon vuoden aikaan. Maaliskuuta kohti meno parani entisestään ja toki tarkoituksena oli jatkaa tätä hyvää trendiä. Jostain syystä, kuten useampana aiempana vuotenakin, kevään korvilla suorituskyky ottikin takapakkia. Usein tuo huonompi meno on lakannut kesäkuun puolella, mutta nyt sitä tuntui jatkuvan hyvän matkaa heinäkuun puolelle. Kroppa oli jotenkin aneeminen eikä siitä meinannut irrota tehoja millään. Voimarinteen teräsmieskisojen tulos kertonee tilanteesta aika hyvin...

Yritimme Ville kanssa pohtia mistä tukkoisuus voisi johtua, mutta emme oikein keksineet mätsäävää selitystä. Ylikunto tai allergia eivät kumpikaan sopineet täysin tilanteeseen...

Pidimme elokuun lopussa Tintin kanssa pitkän treeniviikonlopun ja vihdoin, aikalailla henkisillä viimemetreillä, tunnelin päässä alkoi näkyä valoa. Jaksoin vetää volyymiviikonlopun läpi hyvillä energioilla, vauhdeilla ja tehoilla. Tarrasin tähän iloon takiaisen lailla :)  

Tahoen kisan suhteen tavoitteena on ensinnäkin päästä lähtöviivalle ilman, että minkään sortin metsäpalo, oravarutto tai lumimyrsky tulee sotkemaan tilannetta. Toisena tavoitteena on pitää hauskaa kisan ajan ja ottaa kaikki ilo irti reitin haastavuudesta. Kolmantena tavoitteena on päästä ehjin nahoin maaliin ja ahmia palautumisteltassa donitsiöverit Tintin kanssa.

Seuraavaksi sitten vähän kisasuunnitelmaa. Nyt kuitenkin kone kiinni ja kohti Loungen tarjoiluita!Categories: