Heiijjaaa!

Julkasija Sanna ajankohtana torstaina, marraskuuta 20, 2008 4 kommenttia
Zabadabaduu ja lomalla lollotellaan!!!

Talla hetkella hengastellaan Balilla Indonesiassa. Taalla Balilla ollaan siis kayty jo viime tammikuussa pienella visiitilla ja pakko oli paasta takas. En olis arvannu et nain nopiaan. Paasyy oli kylla tuo surffaaminen. Se on niin pirun mukavaa puuhaa ja taalla sita on helppo harrastaa! Aallot on sopivan kokoisia aloittelijalle ja ranta on kiva kun siina ei ole korallia. Ei tarttee sit jokaisen kaatumisen jalkeen lahtee paikkauttamaan paatansa sairaalaan:D Pehmee rantahiekka ei tee niin pahaa tuhoa jos sinne pyllahtaa.

Kerronpa teille nyt sitten pikkuisen meidan reittisuunnitelmasta, koska reissuhan ei ole viela lahellakaan loppua. Sorge vaan Tuula:D Alunperin meijan koulun piti siis loppua 4.12, mutta kikkailtiin kurssit siten, etta matkailulle jaa enemman aikaa. Hyvin hutkittiin siis monta karpsya samalla iskulla! Takaisinpain Suomelaan lennetaan Bangkokista 23.12 joten yli kuukausi on viela aikaa ruskaretkeilla!

Taalla Balilla/Indonesiassa ajateltiin viettaa kaksi viikkoa. Taalla ollaan niin lomalla kuin vain voidaan, koska loppuakohti vauhti kumminkin kiihtyy ja suunnitelmat on tiukemmat. Eli taalla on vaan tiedossa just sita mita tahtoo tehda. Ei ressia. Ja taalla elaminen on TODELLA halpaa. Ravintolasta saa kahdella eurolla massun tayteen ruokaa ja juomat viela kaupan paalle. Hyva juttu matkabudjetin kannalta:D Marraskuun viiminen paiva lennetaan taalta sitten takaisin Lumppuriin.

Lumppurissa vietetaan muutama yo meijan mukavassa kampassa. Sitten siita loppuukin vuokrasopimus ja 3.12 suuntaamme kohti Saigonia elikka Vietnamiin. Saigoniin ei ookkaan kauheesti mittaan suunnitelmia. Mennaan vaan haistelemaan sen maan ilmapiiria?!

Joskus itsenaisyyspaivan tienoilla yritetaan tranporteerata ihtemme Cambodian paakaupunkiin Phon Pheniin katsomaan meijan koulukaveria Hannea. Hanne on siella toissa jarjestelemassa maanomistuksia. Hanne on asustellu PP:ssa jo hyvan tovin ja ajateltiin et Hanne osaa parhaiten sanoo mita meijan kantsii tehda PP:ssa. Siit tulee varppina kivaa! Toisaalta vahan myos kauhistuttaa, koska asiat mita siella tullaan nakemaan ei oo kaikki sielta iloisemmasta paasta...

Cambodiasta matkustellaan sitten Laosin puolelle sellaiseen todella rauhalliseen paikkaan minka nimee en nyt muista. Siella ajateltiin olla aika monta yota. Noin viikko ennen lennon lahtoa meinattiin luikkia takas Thaikkulan puolelle. Minne sinne, niin se on jo toinen kysymys! Ehka pohjoiseen, koska siella ei olla kayty ja sinne haluttais menna. Siinahan se oliski sit reissu kasassa. Tekee mieli kinkkua, kermaperunoita ja italiansalaattia.

Kerronpa viela mita taalla Balilla ollaan tehty, koska nyt on aikaa kirjotella.

Tanne saavuttiin taman viikon maanantaina illalla. Maanantaina ei paljon muuta tehty ku marssittiin hotelliin sisaan ja kaytiin murkinoimassa. Tuo hotelli mihin mentiin oli vahan kamanen eika sielta tullu lamminta vetta suihkusta. Nyt ollaan lomalla, joten hotellin vaatimustaso on pikkusen ylempana! Tiistaiaamuna heti herattyamme mentiin ettimaan uutta hotellia. Sitapa vaan ei oikein tuntunu loytyvan. Joko ne oli kalliita tai hintalaatusuhde oli liian huono.. No meijan kamppikset oli ollu taalla Balilla aikasemmin yhdessa hotellissa ja ne kovin suositteli sita. Mentiin sit sinne ja sehan olikin TODELLA hyva! Hyvalla paikalla, kuumaa vetta, todella muikia huone ja halpa. Perfecto! Tassa hotellissa majottuu myos meijan kurssikavereita talla hetkella. Kivaa sekin. Voijjaan puuhastella niitten kanssa kaikkea.

Nyt naa paivat on kulunu paaasiassa surffauksen merkeissa! Pari tuntia paivassa vedessa meuhaamista ja loppupaiva jumitusta. Surffaus tuppaa viemaan mehut ihmisesta eika loppupaivana jaksa kauheesti enaa tehda muuta kuin syoda ja palkita itsensa surffibissella:D Ei sekaan tietysti huono vaihtoehto ole!

Tanaan torstaina Eppu + muut kurssikaverit lahtivat laskemaan koskea. Miua se homma ei niin kauheesti himottanut, joten meitsi jai pyoriskelemaan ittekseen tanne. Aamulla kavin lenkilla rantahiekassa ja nyt tulin nettiin paivittelemaan tata reissublogia. Yritan myos keksia minne voitais tehda retkia taalta Balilta. Ehka Lombokille?!

Pakko viela kertoo tarina siita kun yritettiin vaihtaa rahaa. Meilla on taalla siis jonkunverran ihan euroisia seteleita matkassa. Sit mentiin yhteen sellaiseen rahanvaihtopisteeseen mita taalla on joka nurkilla.. Tassa paikassa oli tarjolla hyva kurssi. Se pikkasen epailytti ja harmitti ku ei tullu otettua omaa laskinta mukaan.. Oma laskin ois siita hyva, koska yksi euro on jotain 14 000 rupiaa ja paassalaskut muuttuu akkia aika kinkkisiksi.. No mietittiin sit, et testataan noitten haiskien laskinta jollain yksinkertaisella jakolaskulla. Siit sit pitais nahda onko sita laskinta kopeloitu jotenkin. Janna juttu kun 4 jaettuna 2 antoi tulokseksi jotain 600 000 rupiaa! Jai rahat kylla vaihtamatta. Toisessa rahanvaihtopisteessa sellaset aussit oli meita ennen ja ne vaihto rahaa. Ilmeisesti laskin oli ihan ok, mut sit kun haiskat oli antamassa rupianippua naille ausseille niin jannasti se setelinippu tipahti sinne tiskin alle ja niista vaan puolet tuli naitten aussien kateen. Aussit ei sit loppujen lopuks vaihtanu rahaa talla tiskilla eika mekaan. Taalla saapi olla siis suhteellisen tarkkana kaiken suhteen. Turistia yritetaan jujuttaa kaikin keinon.

Hoynaytysterveisin Sannaliini