Onneton ja onnellinen treeniviikko

Julkasija Sanna ajankohtana maanantaina, toukokuuta 27, 2013 Ei kommentteja
Treeniraportoinnit ovat jääneet parin viime viikon osalta tekemättä, mutta yritetään nyt korjata tilanne. Viime viikkoa edeltävä viikko meni tosiaan aikamoisessa huiskeessa eikä treenaamiseen pystynyt panostamaan aivan täysillä. Tavallaan osasin ounastella sitä jo etukäteen, ja kun siihen oli hyvin henkisesti valmistautunut, niin niinhän siinä sitten kävi :) Treenattua tuli huikeat 2 tuntia 50 minuuttia. Liekö tuolla määrällä yltää edes terveysliikunnan suosituslukuihin?

Turhapa tuollaisesta yhdestä köykäisemmästä viikosta on ottaa pultteja. Niitä aina välillä tulee ja niihin pitää osata suhtautua maalaisjärjellä. Jätin siis nopeasti tuon onnettoman viikon taakse ja jatkoin treenejä hyvällä tsempillä eteenpäin seuraavalla viikolla. Hyvän tsempin siivittämänä sain viime viikolla huhkittua yhteensä noin 11 tuntia. Lajikohtaisesti aika allokoitui näin:
  • Uinti 1 h 25 min
  • Pyöräily 6 h 30 min
  • Juoksu 2 h 17 min
  • Voima 50 min 
Viime viikon torstaina kävin myös kipaisemassa perinteisen Granipäivän Kurrenkierroksen eli på svenska Kurrerundanin. Kurrenkierros kiertää mukavia tienpätkiä pitkin ympäri Kauniaista ja matkana se on aikalailla tasan 10 kilometriä. Mietiskelin ennen lähtöpamausta josko matkan voisi taittaa noin 47,5 minuuttiin? Noh, heti ensimmäisistä askelista, ja viimeistään ensimmäisen kilometrin tullessa täyteen, oli sellainen kutina ettei tänään ihan kulje. Askel ei ollut kovin herkässä, mutta sain kurmuutettua matkan tasaisen varmasti maaliin ajassa 48,45. Viime vuonna tuo sama matka meni suunnilleen samoilla sekunneilla, joten saahan tässä ruuvia vielä kiristää ennen Joroisten puolikasta. Joroisilla olisi kuitenkin kiva antaa kyytiä omalle viime vuoden noteeraukselle, ja mitä enempi, sen parempi ;)

Viime viikon sunnuntaina minulla olisi ollut lepopäivä, mutta satuin heräämään aamulla hyvissä ajoin enkä auringon pilkistelyn takia malttanut enää nukkua. Vähän aikaa ähräsin miettiä, että mitähän sitä tekisi ja eipä aikaakaan kun löysin itseni märkäpukuun käärityneenä Kuusijärven kuumasta 17-asteisessa vedestä. Veden kuumuudesta huolimatta jalkaterät tuppasivat hieman palelemaan, joten puolen tunnin uintisession päätteeksi päätin pistää pelin poikki.Se oli lyhyt, mutta sitäkin nautinnollisempi sessio. Avovesiuinti on ehkä maailman rentouttavin urheilulaji, ainakin siinä vaiheessa kun oman mielikuvituksensa saa kuriin :)

Alla vielä yksi kuva viime viikon tunnelmista. Onnelliseen viikkoon mahtui treenin lisäksi yksi rakkaudentäyteinen juhla :)