Puolimatkassa

Julkasija Sanna ajankohtana tiistaina, kesäkuuta 04, 2013 Ei kommentteja
Havahduin tässä yksi päivä ajattelemaan treenien etenemistä ja samalla hoksasin, että projektini on aikalailla puolimatkassa. Aloitin treenit siis tämän vuoden helmikuun alussa. Takana on neljä kokonaista treenikuukautta ja sama määrä odottelisi vielä edessäpäin. Tässä vaiheessa taitaakin olla luonnollista hieman summata treenien sujuvuutta ja purevuutta. 

Teimme tammikuun lopulla treeniporukkamme kesken erilaiset tasotestit kaikissa triathlonin lajeissa. Tuossa vaiheessa kuntokäyräni hiiviskeli jossain todella synkeissä pohjamudissa ja sain palata harjoittelun pariin melkoisen nöyrin fiiliksin. Sitkeällä perustyöllä fysiikassani tapahtui kuitenkin muutosta aurinkoisempaan suuntaan koko kevään ajan. Kehityksestäni sain aina osviittaa kuukausittain toistettavilla tasotesteillä. Tässä olisi taulukko testituloksistani aikaväliltä tammikuu-toukokuu:

Testitulosten valossa treenit ovat siis sujuneet mukavasti. Kehitystä on tullut ja jopa vähän takapakkiakin välillä. Toisaalta testitulokset eivät ole parantuneet mitään aivan huimia harppauksia. Tuollainen positiivinen ja samalla hieman kismittävä testituloskierre tuntuu toimivan omalla kohdallani. Motivaatio treenata pysyy korkealla eikä ole paljoa tehnyt mieli kieriskellä tyytyväisyyshunajassa.

Ensimmäisellä puolikkaalla viikottaiset treenimääräni pysyivät suhteellisen matalina siihen nähden mitä moni saattaa kuvitella tämmöisen lajin vaativan. Keskimäärin harjoitteluun kului suunnilleen 8 tuntia viikossa. Työssäkäyvän, kuntoilevan ja koirallisen ihmisen ajankäytössä nyt vain on tiettyjä rajoitteita. Tähän saakka tämä sapluuna on näyttänyt toimivan, joten näillä spekseillä on hyvä lähteä porskuttamaan viimeistä puolikasta.

Lajien osalta ensimmäinen puolisko jakautui suunnilleen näin:
  • Uinti 19 h
  • Pyöräily 43 h
  • Juoksu 33 h
  • Voima 10 h
  • Hiihto 17 h

Entäpä mitä jatkon osalta on luvassa? Uskon, että treeneissä jatketaan edelleen hyvällä räminällä eteenpäin. Toki ruuvi kiristyy pikkuhiljaa, mutta niinhän sen kuuluukiin. Toisaalta mikäpä sen on kiristyessä. Suomessa alkaa kelit olla kohdillaan, raitista ilmaa ja uitavia järviä on tarjolla yllin kyllin.

Avovesiuintirakkautta: