Rastiriemukasta

Julkasija Sanna ajankohtana maanantaina, kesäkuuta 17, 2013 3 kommenttia
Edelliset viikot ovat taas huristaneet tuttua vauhdikasta rataansa enkä ole tänne paljon ehtinyt kuulumisiani rustailemaan. Treenit ovat sujuneet tässä rinnalla omalla painollaan, välillä paremmin ja välillä ei ollenkaan kun ei ole vain ehtinyt. Onneksi väliin ei sentään ole tullut "nollaviikkoja" vaan keskimäärin joka viikkoon on kuitenkin mahtunut useampi hyvä harjoitus.

Parina viime viikonloppuna aikani on kulunut metsiä rymyten, joten esimerkiksi pidempien pyörälenkkien teko on ollut hieman haastavaa. Olen nuorempana harrastanut suunnistusta aktiivisesti ja tämä laji on edelleen minulle rakas. Eli vaikka nyt tuleekiin äherrettyä vähän muunlaisen lajikirjon kanssa, on väliin pakko ujuttaa aina silloin tällöin rastijahtia. 8.-9.6 osallistuin Helsingin Suunnistajien järjestämään isoon kansalliseen kilpailuun Suunto Gamesiin ja nyt viime viikonloppuna maailman suurimpaan suunnistustapahtumaan Jukolan viestiin. Lopumman kesän osalta en ole tehnyt erityisempiä suunnistussuunnitelmia, joten pyrin nauttimaan näistä tapahtumista parhaalla mahdollisella tavalla.

Suunto Gameseihin lähdin kisailemaan rennolla mielellä, sillä en ollut suunnistanut ollenkaan tänä vuonna.Tältä pohjalta oli hyvä lähteä kisailemaan :) Tavoitteenani oli mennä kartanluvun ehdoilla ja ottaa nämä skabat henkisenä valmistautumisena Jukolan viestiin.

Suunto Gameseissa oli lauantaina tarjolla lyhyempi 3,6 kilometrin pyrähdys. Maasto oli todella hienoa ja melko helppokulkuista. Rata oli myös suht helppo ja jokaiselle rastivälille löytyi selkeä reitinvalinta. Kartanluku oli siis vaivatonta ja onnistuin etenemään mielestäni suhteellisen lennokkaasti. Lopussa menoa haittasi hieman se, että kadotin rastinmääritteeni ja sain tehdä useammalla rastilla triplavermistuksia, että kyseessä varmasti oli oman ratani rasti. Maalissa koin positiivsen yllätyksen ja olin sarjassani sijalla 6/39.


Lauantain kisan reitti. Tämä kartta oli sen verran kompakti, että mahtui tänne blokinkin puolelle.

Sunnuntain skabassa odotti hieman pidempi 7,5 kilometrin virsta. Ajattelin lähteä kisaan samalla taktiikalla kuin lauantainakin. Ensimmäisen jännitysmomentin sain tosin jo siitä, että meinasin myöhästyä lähdöstä. Kisaan tuli siis todellakin lentävä lähtö, joka kylläkin hyytyi matkan edetessä. Hyytymisen aiheutti hieman vaativampi rata, jonka takia rupesin nyhjäämään kartan kanssa aivan liikaa. Myös maastopohja aiheutti omat tuntemuksensa, olisi vaan pitänyt pystyä ryskämään voimalla eteenpäin, mutta minkäs teet kun jokainen poikittainen puu ja pieni vastamäki meinaa harottaa liikaa vastaan. Mitään suurempia suunnistusvirheitä ei reitilleni kuitenkaan osunut. Suunnistuksen ja juoksun sujuvuus olisi vaan vaatinut roiman parannuksen. Loppujen lopuksi sijoituin tässä kisassa sijalle 13/25.

Viime viikonloppuna kävin vuoden suunnistusfestareilla eli Jukolassa. Tämä reissu olikin melkoisen hulvaton, että siitä on pakko tehdä oma juttunsa. Sen verran hauskaa meillä siellä Tintin kanssa oli :)