Kisaraportti: Pyöräily 6.09.21

Julkasija Sanna ajankohtana keskiviikkona, marraskuuta 06, 2013 Ei kommentteja
3,8 kilometrin uinnin jälkeen täydenmatkan triathlon jatkuu 180 kilometrin pyöräilyllä ja se minullakin oli edessä seuraavaksi. Pyörälenkki ajettiin kolmena kierroksena, joista kaksi ensimmäistä olivat hieman pidempiä ja viimeinen sitten taas lyhyempi. Reitti oli suhteellisen tasainen, sillä se kulki merenrannan lähellä. Järjestäjien huoltopisteitä oli matkan varrella tasaisesti noin 30 kilometrin välein.

Pyöräilyosuuden alussa ja lopussa oli tiukkaa kaupunkiajoa, jotka otin rauhallisesti etten lentäisi rähmälleen. Varsinaisen maantieajon alkaessa yritin päästä omaan taktiikkaani nopeasti kiinni. Suunnitelmanani oli ajaa tasaisesti 120-130 watin teholla sekä syödä ja juoda 15 minuutin välein.

Join pyöräilyn aikana ainoastaan vettä aerotankojen väliin asetetusta pullosta ja energiat otin HIGH5 Isogel-merkkisistä geeleistä, jotka ovat koostumukseltaan todella vetisiä. Olin liruttanut yhteensä 18 geelipussia kahteen juomapulloon, jotka laitoin pyörästäni löytyviin muihin juomapullotelineisiin. Näillä asetuksilla veden ja energian nauttiminen oli helppoa ja vaivatonta. Mikään ei ole ehkä ärsyttävämpää kuin yrittää repiä geelipussia auki kesken ajon. Se on varmaa, että puolet pussin sisällöstä rähmääntyy sormille, naamalle ja rinnuksille. Sitten loppupäivän saa ihmetellä tahmaisia ruumiinosia.

Tarpeen tullen täydensin vesivarastojani järjestäjien huoltopisteillä. Muutamaan kertaan otin heiltä myös banaaninpätkiä, jotta saisin syödä välillä jotain oikeaa. En nimittäin usko, että IsoGel-dietistä tulee ikinä mitään kovin populaarista.

Hittidietin aineiksia?

Taktiikkani tuntui toimivan loistavasti. Ajo tuntui kevyelle, energiat ja nesteet imeytyivät. Suurimmaksi ongelmakseni muodostui se, että porukkaa lappasi minusta ohi koko ajan. No tokihan ohittelijat olivat suurimmaksi osaksi naisten sarjan jälkeen lähteneitä miesten ikäluokkasarjojen edustajia. Kismityksestä huolimatta sain pidettyä hermoni kasassa ja vältin kiusauksen polkea kovempaa. Yritin pitää mielessäni, että minulla olisi vielä maraton juostavana ja siinä saisin ehkäpä ohitella vuorostani :)


Reitin alussa naurattaa ja arska paistaa.

Toinen haaste pyöräreitillä oli sadekuuro, joka iski niskaan yleisen syyttäjän voimalla. Tienpinta täyttyi nopeasti vedestä ja kilpailijoilta pudonneita juomapulloja alkoi kellua tietyissä kohdissa ansoina siellä täällä. Sateen ja tuulen myötä jossain vaiheessa oli jopa kylmä.

Pyöräilyosuuden tavoiteajaksi olin asettanut semmoisen 6.00-6.15. Vaihtopaikalle kurvatessani kello näytti suunnilleen 6.10, joten olin tyytyväinen ajooni. Fyysisesti olin hyvävoimainen, mutta henkisesti hieman tylsistynyt.