Girona - Serinyà treenilomakohteena

Julkasija Sanna ajankohtana lauantaina, kesäkuuta 27, 2015 Ei kommentteja
Kesän kisakausi on jo hyvässä vauhdissa eikä kenelläkään varmaan tällä hetkellä ole akuuteimmalla todo-listalla lähteä treenileirille. Siitä huolimatta ajattelin tehdä pienen yhteenvedon Gironan seudulla sijaitsevasta Serinyàsta ja sen treeniolosuhteista. Paikka oli mielestäni aivan loistava aktiivilomailuun ja suosittelen sitä vilpittömästi kaikille ulkoilma-addikteille. Kannattaa siis laittaa nämä vinkit mieleen jos alkaa tulla semmoinen olo, että olisi päästävä tätä pohjoisen mielipuolista ilmastoa pakoon.

Treenilomakohteeni ainut miinuspuoli oli sen hieman hankalahko saavutettavuus jos ei ota suoraan lentokentältä vuokrapirssiä alle. Toisaalta julkinen liikenne toimii Kataloniassa omien kokemusteni mukaan hyvin eikä lippuja ole todellakaan ylihinnoiteltu, joten autottakin pärjää mainiosti. Itse lensin siis ensin Barcelonaan, otin sieltä Renfen junan Gironaan, Gironassa vaihdon kulkupelin Teisan bussiin ja lopuksi järjestelin vielä hotelliltani autokyydin ihan perille saakka. Matkapäiviin tuhraantui siis jonkin verran aikaa, mutta eipä tuo nyt paljoa haitannut.


Näytä suurempi kartta
Karttassa punaisilla pisteillä majapaikkani ja uintikeskus sekä viivoina muutama ajamani fillarilenkki.

Majapaikakseni valitsin Girona Cyclingin treenikeskuksen Mas Pelegri-nimisessä hotellissa. Treenikeskusta ja hotellia pyörittää brittiläinen pariskunta muutamine apulaisineen. Hotelli on tuunattu vanhaan katalonialaiseen kivitaloon ja se sijaitsee keskellä kaunista luontoa. Hotelli on mukava, perussiisti ja siellä on kaikenkokoisia huoneita erilaisille reissukokoonpanoille.

Hotellin hintaan sisältyi aamupala ja lisäksi sieltä pystyi tilaamaan illallisen jos ei halunnut lähteä muualle syömään. Illallinen tarjoiltiin hotellin ruokalissa ja kaikki kokuuntuivat nauttimaan sitä yhden ison pöydän ääreen. Illalisen lomassa oli mukava lärpätellä kuulumisia muiden vieraiden kanssa ja vaihtaa hyviä vinkkejä pyöräreiteistä, ravintoloista jne. Täytyy myös mainita, että hotellilla tarjoiltu ruoka oli maittavaa ja ennen kaikkea myös suunnilleen terveellistä.

Sitten itse asiaan eli treeniolosuhteisiin, ne ovat kerrassaan taivaalliset. Ensinnäkin hotellin pihassa on 25 metrin uima-allas, joka on vain hotellin asukkaiden käytössä. Siinä pystyi tekemään hyvin uintitreenin eikä radoilla ollut todellakaan ruuhkaa. Läheisestä Bañyolesin kylästä löytyy myös valtava vesiurheilukeskus, jossa on pari uimahallia sekä tietenkin uskomattoman kaunis ja kirkasvetinen Bañyolesin järvi. Bañyolesista löytyy luonnillisesti myös 500 metrin mittainen uimarata avovesiuimareille!


Treenikeskuksesta pystyy vuokraamaan erilaisia fillareita riippuen siitä haluaako viilettää maanteillä tai rytistellä pusikoissa. Pyöräreitit alkavat tietenkin suoraan hotellin ovelta ja ajamaan pääsee käytännössä heti. Arvokasta treeniaikaa ei siis tarvitse kuluttaa isojen kylien läpi ajamiseen ja vilkkaan liikenteen seassa siivilöimiseen. Pyöräreittejä on myös tarjolla jokaiseen makuun. Hotellin henkilökunta osaa suositella hyviä reittejä, mutta toki niitä voi etsiä itsenäisestekin esim. Stavasta tai vaikka gpsies-sivustolta.

Juoksu on siitä mutkaton laji, että sitä voi harrastaa missä vaan ja tietenkin myös Serinyàssa. Itse kävin tuolla juoksentelemassa lähinnä metsäpoluilla. Polkureitit olivat todella kauniita, mutta taloja vartioivien koirien kanssa kannattanee noudattaa varovaisuutta, ettei jalkalihakset päädy parempiin suihin.

Triathlonlajien lisäksi Serinyàssa voi harrastaa paljon muutakin. Siellä voi muun muassa vaeltaa, ratsastaa, meloa, polkuveneillä, pelata tennistä, käydä salilla ja nauttia ihania ruokia seudun lukuisissa ravintoloissa. Treenikeskuksessa lomaili paljon erilasia ihmisiä, siellä oli tavallisia perheitä, kaveriporukoita, urheilijoita ja yksittäisiä seikkailijoita. Paikka siis sopii lomailuun kaikille.

Omatoimisen harjoittelun lisäksi treenikeskuksessa pyörii väliajoin triathlonleirejä yms. järjestettyä ohjelmaa. Treenileirien valmentajina toimivat treenikeskusta pyörittävä brittipariskunta Garreth ja Fiona, jotka ovat erikoistuneet valmennuksen eri osa-alueisiin. Heiltä voi myös tilata yksittäisiä valmennustunteja ja meninkin leirin lopuksi yhdelle Garrethin vetämälle uintitunnille. Harmittaa etten tullut ottaneeksi enemmän pro-opetusta. Garreth olikin nimittäin mainio valmentaja. Jämäkkä, selväsanainen ja ennen kaikkea hän hallitsi savolaiselle piruilemisen taidon!