Treenileiri, raportti 1

Julkasija Sanna ajankohtana tiistaina, elokuuta 06, 2013 Ei kommentteja


Vietin reilun viikon kesälomastani Calellassa ja Barcelonassa treenaten syksyn päätavoitettani varten. Suuruudenhulluuspäissäni ajattelin, että ehdin kirjoitella sieltä reissu- ja treenipäiväkirjaa joka päivän osalta. Täyttäisin blogini hienoilla ja aurinkoisilla fiiliskuvilla jne…

Totuus onkin ihan toisenlainen. Taisin yhden kirjoituksen väsätä kännykällä ja siihen se sitten jäi. Rästissä on siis tuhat ja yksi tarinaa ja niitähän on hyvä alkaa kirjoittaa puhtaaksi lentomatkalla kotisuomeen. Hommaa vauhdittaa mukavasti myös läppärin hiipuva akku.

Saavuimme treenikohteeseemme siis perjantaina 26.7 iltapäivästä. Calellassa oli vastassa todellakin aurinkoinen ja kuuma keli. Tavaroiden kantelu ja vuokrakämpän avainten metsästys pienoisessa väsymys/flunssatilassa kävi kyllä ensimmäisestä treenistä. Lopulta pääsimme kuitenkin tukikohtaamme ja loput ensimmäisestä päivästä käytimme täysin asunnon teknisiin ominaisuuksiin tutustuen, keskustan kartoittamiseen ja vuokramaantieruoskan metsästykseen.

Junamatkalla Calellaan juttelin vanhan espanjalaisen herrasmiehen kanssa ja hän kertoili minulle hieman tarinaa Calellasta. Paikka on kuulemma venäläisten turistien suosima ja ravintolat painottavat tarjontansa ehkä enemmän turistiruoan suuntaan. Ensimmäisen päivänpuolikaan perusteella näin näytti olevankin. Lisähavaintona vielä sen verran, että kohde on myös eurooppalaisten abiturienttien suosima. Pikkubilehileitä kylässä tuntui siis myös kuhisevan.

Ensimmäinen päivä pistettiin sitten pakettiin toteamalla, että kämpässä olisi ehkä voinut olla ilmastointi (varauksessa taisi käydä bugi). Nukkumaan mennessä läähätytti ja soikkelia pukkasi. Kuumuuteen kuitenkin voi adaptoitua jokseensakin, joten ei otettu siitä hirveitä kierroksia. Sitä paitsi ilmastoinnista saa nuhan. Toinen nukkumista vastaan asettuva kilpakumppani oli sitten diskojytä ja öisillä kaduilla ilakoivat abiturientit. Muu ei auttanut kuin käydä avoimin mielin ja ikkunoin nukkumaan korvatulpat tärykalvoihin liimautuneena. 

Tässä vielä muutama vinkki Calellaan treenileiriä suunnitteleville:
  • Asuntoa ei ainakaan kesälomakautena kannata ottaa Riera Capaspre -nimiseltä kadulta jos mielii nukkua enemmän kuin bailata.
  • Kesäkuukausina ilmastoitu asumustila on aika bueno jos on tottunut nukkumaan viileähkösti.

Tarinat jatkuu taas huomenna!


 
Ensimmäisen päivän namipaellat.
Categories: , ,