Viikonloppu Cameron Highlandseilla

Julkasija Sanna ajankohtana maanantaina, syyskuuta 22, 2008 1 kommentti
Heipsis taas!
No vihdoin juttua. On meinaas vierahtyna taas aikaa kun on viimeeks tullu kirjoteltua. On ollu koulua niin paljon (jokapaiva 9 - 17 + taksimatkat paalle) ja sitte oli tanaan viela tentti mihin piti lukee! Aatelkaapa, taalla on todellakin joutunu opiskelemaan myos:D

Jepulis. Siis viime perjantaina otettiin bussi kohti Cameron Highlandsia ja perille saavuttiin puolen paivan tienoilla. Paikka oli siis noin 1500 metria merenpinnan ylapuolella, joten siella oli pikkisen viileempaa kuin KL:n helteessa. Kuvailisin ilmastoa aikaslailla Suomen tavalliseks kesapaivaks, oikein mukava keli siis viikonlopun ajaks! Illalla lampomittari naytti mun makuun vahan liian kylmia olosuhteita:D Muuten paikka oli oikein idyllinen pikkukyla, tai oikeastaan mansikkapitaja ja teetuppukyla. Manzikoita ja teelehtia ne siella kasvatti ihan innoissaan!

Juu elikka perjantaina meilla ei ollu mitenkaan ihmeellinen ohjelma. Heti perille paastyamme menimme intialaiseen ravintolaan syomaan. En ollu koskaan ennen syony intialaista ruokaa ja sehan oli todella hyvaa. Namnam! Ruoan jalkeen vahan levyteltiin ja sitte lahettiin lenkille viidakkopoluille. Ei jaksettu juosta ku tunti, mut parempi sekin on ku ei mitaan. Samalla nahtiin joku paikallinen juoksuporukka, joka veti makivetoja! Ei lahetty peesiin. Lopuks temmellettiin vahan nurmikentalla. Eppu teki jotain sabatreeneja ja ma heittelin karrinpyoria:D Luulin muuten, et taalla metta on ihan erilaista (mantya ja sen sellasia) ja et Cameronin ylangolla on vaan jotain aakeita nurmialueita, joilla voi juosta ihan huoletta. Virta paalle Sanna! Ihan samanlaista sademettaa taallakin on eika pusikkoon oo ilman sapelia asiaa.














Tuossa ylla kuva siis meijan majatalon Connie-koirasta! Se oli niin sulonen ja sen kans oli mukava leikkia! Meijan majatalo kustansi muuten 5 euroa pernapa ja oli todella siisti. Sielta sai myos hyvaa pullaa kermavaahdolla ja mansikkahillolla:D

Lauantaina aamusta lahdettiin sitten viidakkoretkelle metsastamaan Rafflesia kukkaa. Viidakossa tarvottiin varmaankin yhteensa kolmisen tuntia. Rafflesia loytyi, mutta ei mitaan elaimia itukkaisia ja yhta matoa lukuunottamatta. Suomen wikipediassa mainitaan, etta Rafflesia haisee madalle ja houkuttaa raatokarpasia. Jos mua ei lasketa niin kukassa ei kylla porranny yhtaan karpasen tapaista otusta eika se haissu yhtaan miltaan! Sen sijaan se vissiinki on jotenki sieniin ja rihmastoihin yhteydessa eika se kait ihan taysiverinen kukka oo. Alla siis kuva kukkasesta. Se todellakin on iso!



















Kukkabongauksen jalkeen kavaistiin vesiputouksessa uimassa. Taas sai suomalaiset nayttaa muille kansallisuuksille esimerkkia ja menna ekana pulikoimaan. Vesi oli koleaa, mutta virkistavaa kaiken viidakossa konyamisen paalle. Uimisen paalle sain myos juoda vetta suoraan bambun juuresta, cool!

Viidakoinnin jalkeen kaytiin sitten sellasessa pienessa kylassa ihmettelemassa asukkien elinoloja, sitten mentiin perhostarhalle ja siella oli kaikenlaisia otomolliaisia, lopuks kaytiin sitten mansikkaviljelmilla. Alla kuvia eri paikoista missa kaytiin.













Joku lentava pirhonen. Latinalainen nimi viela haussa.














Perhonen nro kaksi!















Koirahampainen kissakaarme. Viehattava otus?















Sulkuista sulkuin Gekko! Pistelia kasia kun se tepasteli mun kasilla!















Joku jattilaishirvio:D















Pienen kylan suloinen mukula.




















Grrr:) Maailman paras mantsikkajatskiannos! Taalla muuten kasvatetaan mansikat noin metrin korkeudella maasta --> mansikat ei homehdu, niihin ei paase kaikenmaailman pistiaiset kasiks ja ne on helppo poimia. Miks Suomessa ei toimita nain? Aiheutuuko siita liikaa napertelya eika isanta paase korottaa traktorilla?!

Sit ku retki oli loppu joskus kuuden aikaan illalla me oltiin aika poikki! Suurinpiirtein syomaan ja nukkumaan.

Sunnuntain puolella herattiin ajoissa, kaytiin puolen tunnin juoksulenkilla ja alettiin ootella bussin lahtoa kohti Kuala Lumpuria. Lumppuriin paastiin jalleen hyvin perille ja illalla mentiin viela kamppisten kaa riehuu salille! Ihan hyva treeniviikonloppu naissa oloissa!