Kuvakollaasi

Julkasija Sanna ajankohtana tiistaina, lokakuuta 28, 2008 Ei kommentteja
Heippulis hei ja kiitos kaikille synttarionnittelijoille!

Nyt kun taa kuvien lataaminen tuntuu kestavan niin taidanpa vahan turinoida tuosta sukelluskurssista. Viime keskiviikkonahan me siis palasimme vasyneina ja onnellisina Kinabalun vuorelta. Keskiviikkona ei jaksettu tehda juuri mitaan ja torstaiaamukin venahti miul johonki yhdentoista kantturoille. Puolen paivan aikaan loysin sitten itteni istumasta Borneo Diversin toimistolta buukkaamassa sukelluskurssia. Kurssi jarjestyi ja teoriatunnilla oltiin Epun kanssa 13.00. Sukkelaa actionia siis! Ah nyt alkaa tunti taalla luokassa eli tarina jatkuu myohemmin!

Kuvia saattaa muuten olla mukavampi katsella sellaisena diaesityksena. Se onnistuupi taman linkin kautta http://picasaweb.google.com/heinasirkkapapatti . Tuolta loytyy kaikki reissun aikana blogiin lataamani kuvat.


















Kota Kinabalussa auringonlasku.
















Tuonne meijan piti kiiveta.
























Reittikartta. Oikeanpuoleista pitempaa reittia ylos ja vasenta alas.


















Uskottavat vaeltajat.

























Sumussa.




























Naavaa --> puhdasta ilmaa?



















Huipulla! Vasemmalla meijan opas, joka oli minuakin lyhkasempi ja sai sen vuoks lempinimen maskotti:D



















Auringonnousu, upeaa!




















Mia ja aamuaurinko ja tropiikin lampo.















Nakymia alaspain mennessa.

Nyt siirrytaan sitten taas sukelluskurssin juttuloihin. Eli torstaina aloitettiin aika monen tunnin kalvosulkeisilla. Siella opeteltiin laitteiden nimia, millaisia riskeja sukellukseen liittyy ja millaisia otokoita sielta meresta voi loytya. Lopuks oli sitten koe, joka myo lapastiin kirkkaasti. No ei se ollu mitenkaan erityisen vaikee:D



















Sukelluskurssilla mutustamassa pahkinoita.

Perjantaina siirryttiin sitten suoraan meijan opettajan Russin toiseen toimistoon elikka veteen reenailemaan. Vedessa tehtiin kaikkia perustemppuja. Heiteltiin maski pois, taytettiin ja tyhjennettiin se vedesta, heiteltiin regulaattoria (suukappale mista saa happea) ympariinsa ja vaihdeltiin niita yms.. Opettelimme siis sukeltamisessa tarvittavia perustaitoja. Mitaan erityisen hankalaa ei tullu vastaan ja myo opittiin Epun kanssa hyvin. Perustaitoja reenailtiin aikas matalassa vedessa, mut onneks myo paastiin paivan lopussa myos sukeltamaan ihan oikeesti! Se oli niiiiiiin mahtavaa, just niinku Ouppa sano! Syvimmillaan myo kaytiin jossain 12 metrissa. Tuolla sukellusreissulla tuli vastaan tietenkin Nemo-kaloja, Barracudia ja Kivikaloja mita nyt muistan. Kivikala on siita janna otokka, et sita ei tahdo huomata meren pohjasta loistavan maastoutumiskykynsa takia. Tuo fisun retale nayttaa pahjahiekassa ihan oikeelta kivelta ja se on siina mielessa pikkusen vaarallista, koska tuo kivikala sattuu olemaan pikkusen myos myrkyllista sorttia.



















Sukelluskurssin ranta.


















Tallasia nahtiin:D

Toinen sukelluspaiva alkoi aika rajuissa merkeissa. Keli ulkona oli sen verran tuulinen, et merella aaltoili kohtuullisen komiasti. Se tietenkin vaikutti meijan ekaan sukellussettiin. Ensinnakin veneesta mereen meneminen oli aika nujuamista eika siella veden alla nahny oikein mitaan ku ne aallot pollytti sita pohjahiekkaa. Open perassa mentiin kuitenkin rohkeesti. Kymmenen minuutin pohjassa ihmettelyn paatteeks Rus kirjotti vedenalaiseen "paperiinsa" etta ei oo mielta sukeltaa tallasessa kelissa, lopetan tan sukelluksen tahan ja olette osoittaneet hallitsevanne kaikki sukeltamiseen vaadittavat taidot! Se oli hienoa se siella pollyavan hiekan ja nujuuttavan veden keskella. Seuraava haaste oli sitten nousta paattiin siina aallokossa. Hommaa tosiaan vaikeutti se, etta oltiin unohdettu ottaa tikkaat veneeseen mukaan... Sekin kummiski hoitui jotenkuten konyamalla:D

Iltapaivalla sitten jatkettiin sukellusta paljon rauhallisemmissa vesissa. Iltapaivalla meijan ei tarvinnu enaa opetella mitaan taitoja vaan myo voitiin keskittyy ihan pelkkaan sukellukseen. Siella myo sit paineltiin Russin perassa ihmetellen kaikkia pinnanalaisia otokoita. Taas tuli bongattua nemoja, iiisoja barracudia, lepakkokaloja, mureenoita ja joku hassu rapu. Niin siistia! Sit myo kaytiin noin 18 metrin syvyydessa. Sen syvemmalle ei saa talla meijan suorittamalla lisenssilla sukeltaa ja ehka ihan hyva niin.. Mita syvemmalle sukeltaa sen suuremmaks kasvaa riskit kaikenlaisista sukeltajan taudeista.. Mutta kaikki kaikessa: kurssi oli ihan mahtava ja luultavasti myo tullaan talla reissulla viela tekemaan muutama sukellus!