Synttäriviikko

Julkasija Sanna ajankohtana perjantaina, lokakuuta 31, 2008 3 kommenttia
Tarinatuvassa tällä kertaa luvassa juttua synttäreista yms. pikkukivasta. Mennään etiäpäin päivä kerrallaan niin saatatte ehkä kestää miun aatoksissa mukana. Välillä joutuu aina näitä juttuja raapustamaan sellasen tohinan keskellä ettei juurikaan ehi miettiä mille kirjaimille sitä sormensa sujauttaa tietsikan näppäimistöllä..

Ma 27.10

Isukki löysi siis sunnuntaina tiensä tänne Lumppuriin kaikkien epämukavien sattumuksien jälkeen. Hienoa, että iskä oli rohkea rokansyöjä ja tuli kaikkine kimpsuineen kampsuineen tänne suurkaupungin tohinaan!

Maanantaina juhlittiin siis miun synttäreitä aika yltiömäisellä tavalla. Ensikski heti aamutuimaan sain Epulta lahjaks sukelluskirjan:D Siitä päivä jatkui sitten Kuala Lumpurin eläintarhassa. Eläintarhassa riitti hirmuisesti ihmeteltävää ja siellä oli jos jonkinlaisia karvakorvia. Leijonat oli tietysti ehkä niitä kaikkein jännimpiä tassuttelijoita! Ja tietysti apinat jäivät myös mieleen. Se on niin hämäävä ku ne apinat osaa olla eleiltään niin samanlaisia kuin ihmiset.. Hermostuttavinta siellä oli muut turistit. Tää Lummpurin eläintarha on siitä kivasti rakennettu, että niitä elukoita voipi katsella/valokuvailla aika hyvin, koska niitä ei oo eristetty ihan kokonaan aidoilla. Tämä aidattomuus johtaa tietysti ihmisten ääliömäisyyten.. Esimerkkinä nyt se kun oltiin toljottamassa saukkoja. Näitä saukkoja pääsi siis katsomaan tosi läheltä. Tämä johti sit siihen ihmiset alko heitellä saukoille sipsejä ihan silleen reiluja kourallisia viskoen ja tietysti kiljuen äänekkäästi samalla (juu ei ollu lapsia). Saukkojen aitauksen vieressä oli myös maininta siitä, että niitä elukoita EI SAA MISSÄÄN NIMESSÄ RUOKKIA, KOSKA NIILLÄ ON OMA ERIKOISRUOKAVALIO. Grrrrr. Eiks ne ihmiset tajua, että se pieni suloinen saukko voi kuolla niitten heittämiin sipsin yms. burgerin palasiin. Täytyykin vissiin liittyä save the saukot yhdistykseen:D Muuten eläintarha oli kyllä oikein viihtyisä ja kaikki sen asukit näyttivät voivan lokosaisti.. Apinat jo ehkä liian lokoisasti elintasovatsasta päätellen..
Eläintarhasta sännättiin seuraavaan lapsille sopivaan kohteeseen elikkäs akvaariomaailman. Siellä oli paljon haikaloja!!! WAU! Tietysti myös satoja muita kidushengittelijöitä, mutta eihän niistä kaikista ota tolkkua. Akvaarion ovella taisteltiin myös vartin verran opiskelija-alennusten puolesta. Oltiin unohdettu Epun kanssa opiskelijakortit kämpille ja näin ollen opiskelijastatuksen osoittaminen oli normaalia hankalampaa. Ensimmäinen täti tiskillä ei suostunu antaa meille alennuksia vaikka Eellä oli näyttää Suomen opiskelijakortti. No ei se mitään. Tajuttiin siirtyä hierarkiassa ylöspäin ja kysäistä asiaa tämän tätin pomolta. Hierarkia on suht. kova juttu täällä Malesiassa ja normityöntekijät eivät uskalla tehdä päätöksiä oman työnkuvansa ulkopuolelta. Eli, jotta täällä saa hommat rullaamaan kannattaa aina neuvotella mahdollisimman korkea-arvoisen tyypin kanssa.. No tämä taktiikka tuotti sen verran meille, että edes Eppu sai opiskelija-alennuksen. Mä en saanu siks ku ei mulla ollu suomalaista opiskelijakorttiakaan mukana.. Kiva oli akvaario siis.

Akvaarion jälkeen mentiin syömään. Syömässä miä meninki sit ihan hämilleen ku Eppu oli järkänny miulle yllärin taas. Siinä syömisen loppupuolella useemman baarimikon rypäs tuli synttärilaulua hoilottaen ja kakkua kantaen koko baarin läpi. Enhän miä tajunnu yhtään ku ne asetti sen kakun miun naaman eteen, et se oli mulle! Näytin kyllä niin hoo moilaselta ku voi vaan näyttää! Mut niin siistiä ja ennen kaikkea herkullista. Pieni suklaakakku isolla jätskipallolla, que dulce!

Tiistai 28.10
Jaaha koulu jatkuu taas kurssilla management of small and medium size enterprices.. Nyt täytyy kyllä sanoa, että sattu vähän kuivahko rohvessoori näihin kahteen edelliseen verrattuna. Häntä pitäis nyt kuunnella neljä tuntia päivässä putkeen. Voi olla aika hapokasta. Tiistaina pidettiin muista aktiviteeteistä lomaa.

Keskiviikko 29.10

Tämän päivän riemu oli meijän kolmen koplan visiitti China Towniin. Siellähän isukille riitti taas jos jonkinlaista nähtävää ja hälinähulinaa. Ehkä kaikkein parasta oli kummiski se ku mentiin aitoon kiinalaiseen ravintolaan syömään. Tietenkinhän myö syötiin puikoilla eikä annettu isille haarukkaa eikä veistä! Isukki näytti kumminkin olevan luonnonlahjakkuus puikkojen kanssa ja hapanimeläkana sujahti suuhun ilman minkäänlaisia ongelmia! Hienoa ja eksoottista isukille varmasti kuin myös meille.

Torstai 30.10.08

Torstaina singahdettiin iskän kanssa kahdestaan paikkaan nimeltä Putraya. Se on Malesian hallinnollinen keskuspaikka ja siellä on paljon hienoja toimistorakennuksia. Sitten siellä on kaunis noin kymmenisen vuotta vanha moskeija ja pääministerin hieno kämppä. Kamarat paukkuivat ja tallensivat nuita rakennuksia muistikorteille.

Illalla rykäistiin vielä pikainen shoppailumarathon ja hankittiin iskän matkalaukkuun pikkusen täytettä!