Kaikenlaisia juoksuja

Julkasija Sanna ajankohtana sunnuntaina, toukokuuta 05, 2013 1 kommentti
Tähän viikkoon on mahtunut jos jonkinlaista juoksua. Vappuaaton alkajaisiksi kävin juoksemassa tutun ja turvallisen viiden kilometrin juoksutestin juoksumatolla. Testi meni ihan mukavasti ja tuli tehtyä pienoinen parannus edelliseen tulokseen nähden.  Hyvin alkanutta juoksua tuli sitten vielä jatkettua Helsingin yön puolella.

Vapusta selvittyäni oli torstaina vuorossa uintitesti. Tähän testiin lähdin aika ristiriitaisissa fiiliksissä, koska tällä jaksolla oli jäänyt muutama uintitreeni tekemättä. Mietiskelin voikohan muutamalla uintitreenillä saada kovin kummoista parannusta testitulokseen? No vastaus tähän on, että näköjään voi. Kaiken kaikkiaan testitulokseen tuli parannusta 10 sekuntia ja siihen olen oikein tyytyväinen. Tälläkään kertaan en saanut uida testiä tyhjällä radalla, mutta tuskinpa tuo muiden ohittelu hirveästi aikaan vaikutti. Alla vielä taulukko testeistä.
Perjantai-iltana palasin taas juoksun pariin ja kävin hölköttelemässä pienen valmistavan verryttelylenkin Helsinki City Runia silmällä pitäen. Lenkin ohessa juoksin pari reippaampaa pätkää ja pohdiskelin mitähän vauhtia sitä kannattaisi puolikkaalla pitää. Hetken tätä mysteeriä arvottuani tulin siihen tulokseen, että lähden työstämään juoksua fiilispohjalta. Asetin siis tavoitteekseni nauttia täysin siemauksin tästä megasuuresta kuntoilutapahtumasta ja juosta napakasti maaliin saakka.  
Töölönlahdella tankkaamassa.


Starttasin kisaan käsikynkässä ystäväni Jennin kanssa. Lähdimme jolkottelemaan varsin maltillisella tahdilla eikä siinä tainnut paljon muita vaihtoehtoja ollakaan. Juoksijoita oli nimittäin niin runsain määrin ettei sellaisen lössin keskellä kannata sortua junnumaiseen höntyilyyn. Levollisin mielen vain eteenpäin, kyllä ne pahimmat höyryt ehtii päästellä niillä tuskaisilla viimeisillä kilometreillä.


Pahin sumppuvaihe oli ohitse kolmen kilometrin tietämillä ja omasta juoksurytmistä oli helpompi pitää kiinni. Samalla vauhtimme nousi ja tykitimme matkaa eteenpäin tasaisen varmasti. Jenni huuteli välillä kilometriaikoja, itse pyrin painelemaan fiiliksen mukaan ja toisinaan vilkuilin sykelukemia. Tällä taktiikalla painelin maaliin saakka, tosin viimeisillä kilometreillä yritin hieman kiristää tahtia. Lopulta kello pysähtyi aikaan 1.50.53 ja tähän olen oikein tyytyväinen. Sain nautittua tapahtumasta täysin siemauksin sekä tehtyä napakan juoksun. Tavoitteet täyttyivät siis kirkkaasti :)

Tietysti illalla piti vielä lähteä käymään Helsinki City Night Runissa. Palautumisen kannalta ei ehkä ole järkevintä nauttia kuohujuomaa ja lähteä sen jälkeen vielä painelemaan pikkutunneiksi mölyisään baariin. Onneksi en kuitenkaan ole ammattiurheilija vaan voin välillä surffailla vähän pienemmillä aalloilla ;)

Viikon päätteeksi kävin vielä pyöräilemässä 1,5 tuntia. Tämä teki kieltämättä todella hyvää raihnaisille kintuille ja muutenkin hömelöiselle olotilalle. Viikon treenisaldoksi kertyi noin kuusi tuntia. Muutama viikko ollaan nyt siis menty määrällisesti alhaisilla tuntimäärillä, toki tehoja on ollut kuvioissa normaalia enemmän. Seuraavilla viikoilla treenimäärät tulevat taas nousemaan reippaastikin ja tietysti tässä auttaa se, että ulkona pystyy vihdoin ajamaan pyörällä.