Kauden 2014 käynnistelyä Vierumäellä

Julkasija Sanna ajankohtana tiistaina, helmikuuta 11, 2014 Ei kommentteja
Toissa viikolla houkuttelin Tintin matkaan mukaan ja lähdimme kohti Vierumäkeä treenileirille. Kyseessä ei ollut mikään triathlonhäppeninki vaan suunnistusleiri. Vuodenajasta johtuen suunnistuksen osuus leiriohjelmasta oli kuitenkin rajallinen, joten me mahduimme hyvin Tintin kanssa joukkoon mukaan. Leiriohjelma koostui tiukemmista juoksu- ja suunnistustreeneistä ja näiden vastapainoksi oli tarjolla kevyempää hiihtoa taikka uintia. Taitolajeista ohjelmaan oli valittu salibandy :)

Lähdimme tosiaan perjantaina iltapäivästä Tintin kanssa autolla kohti Vierumäkeä. Aikataulullisesti olimme ehtimässä oikein hyvin alkuillan treeniin. Mäntsälän hujakoilla meikäläisen kartturintaidot haihtuivat kuitenkin tuhkana tuuleen ja hojotimme Mäntsälän Shellin rampista ohi bensavalon huutaessa kojelaudalla punaisena.

Isi on usein toitottanut, että bensavalon syttyessä autolla ajaa vielä 100 kilometriä. No ei aja. Oikeasti sillä ajaa 53,2 kilometriä. Näillä spekseillä hyvin alkanut matkantekomme siis tyssäsi moottoritien varteen.

Menon hyydyttyä aloimme puntaroida useita erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta hyppäsimme autosta ulos ja aloimme huiskia ohikiitäville autoilijoille. Onneksi meidän ei tarvinnut siinä kovin kauaa viuhtoa, kun pelastava ritari kurvasi tien sivuun. Tämän ihanan ihmisen avustuksella kävimme hakemassa bensaa kanisteriin Mäntsälän Shelliltä ja saimme Sitikkaan vähän menovettä lisää. Matka jatkui tästä nauravissa tunnelmissa ja pääsimmehän me lopulta sinne Vierumäelle asti.

Saavutettuamme määränpään ehdimme käydä katsomassa muiden juoksutreeniä. Meno näytti kovalta ja olisi ollut kiva olla viilettämässä mukana. Onneksi Vierumäellä ei nähtävästi ollut tuona viikonloppuna aivan hullua ruuhkaa, joten pienen uudelleenaikataulutuksen jälkeen pääsimme Tintin kanssa vetämään oman juoksutreenimme. Painelimme sisäradalla 3x5x200 metrin vetoja ja tämä oli ihan tosi kiva treeni!

Lauantaiaamuun starttasimme pienellä aamulenkillä ja ehdimme vielä käydä kurkkimassa avantouinnin sm-kisoja. Homma näytti aivan liian hyytävälle meikäläisen silmiin. Lauantain ensimmäinen treeni oli taas juoksua ja tällä kertaa riipaisimme 5x1km vedot ja ideana oli kiristää tahtia joka vedolla. Vetäisin neljännen vetoni vähän turhan napakasti, josta seurasi se että viides veto oli aika tahmea. Noh, sainpahan järkytettyä kroppaani tekemällä vetoja pidemmän tauon jälkeen.

Iltapäivästä kävimme sitten uimassa ja kiskoin altaassa jonkun 1,5 kilometriä rauhalliseen tahtiin. Lopputreenistä aloimme vielä seurakaverini kanssa leikkiä GoProlla ja kuvailimme vähän uintitekniikka ja -hyppyjä. Tuosta pelleilystä sai taas ihan hyvät naurut aikaan.

Leirin viimeiset kaksi treeniä olivat lauantai-illan salibandyt ja sunnuntaiaamun sprinttisuunnistustreeni. Olipa muuten kiva suunnistaa pitkästä aikaa ja huippua kun Tintti tuli mukaan juoksemaan! Ratamestari oli ujuttanut radalle ihan mukavan loppunousun, joten kun sen oli vetänyt pariin kertaan, niin reidet olivat ihan sopivassa kotiinlähtökunnossa. 


Nyt takana on jo viikko treeniä varsinaisen suunnitelman mukaan, joten tästä tämä kausi 2014 pikkuhiljaa starttailee. Raportoin tämän kauden suunnitelmista, treenien etenemisestä, tavoitteista ja muista hömpötöksistä edelleen tässä blogissa aktiivisen epäaktiivisesti.