Triathlonkauden 2014 tavoitteet

Julkasija Sanna ajankohtana maanantaina, maaliskuuta 17, 2014 4 kommenttia
Wuhuu, nyt on suunnitelmat tälle kaudelle valmiina! Treenejähän tässä ollaan vedetty reidet pinkeänä jo useamman kuukauden ajan, mutta kisakalenteri on ammottanut tyhjyyttään eikä siellä ole ollut kuin yksi kisa merkattuna mihin tähdätä. Eihän sitä yhdellä kisalla kuuhun mennä, vaikka kyseessä olisikin legendaarinen Finntriathlon Joroisilla. Halusin loppukesälle jonkin kivan isomman tavoitteen ja yritin kuumeisesti etsiä jotakin inspiroivaa vaihtoehtoa...

 Siinä sitä Villen kanssa FTP-testiä väännetään nöyrin mielin.

Lopulta asiat loksahtivat hassusti kohdilleen ja minulle tarjoitui mahdollisuus osallistua Miamin puolikkaalle Ironmanille. Enhän minä tietenkään voinut jättää tälläistä mahdollisuutta välistä! Kisa pidetään vielä sopivasti päivä ennen kuin täytän 30-vuotta, joten mikäs tämän parempi tapa hukuttaa ikääntymisen tuomat murheet :) 

Näiden triathlonkisojen lisäksi aion osallistua erinäisiin juoksutapahtumiin aina sopivan sauman sattuessa sekä tietysti käyn testaamassa miten kartanluku sujuu suunnistuskisoissa ikänäön suomin edellytyksin.

Aloitin suunnitelmallisen treenaamisen tätä kautta silmällä pitäen Villen johdolla helmikuun alussa ja ensimmäinen treenijakso on jo hyvän matkaa takana. Vuosi takaperin aloittassani ohjelmoituja treenejä olin todella huonossa kunnossa, joten treeniohjelmassa lähdettiin sen pohjalta liikkeelle. Kevyttä perustreeniä ja sitä rataa...


Tänä vuonna tilanne on onneksi hieman parempi ja lähtökohdat näyttävät mielenkiintoisille tätä kautta ajatellen. Nyt minulla näyttäisi olevan realistiset mahdollisuudet saada itseni parhaimpaan kuntoon missä olen ikinä ollut, joten on mielenkiintoista seurata tätä henkilökohtaista ihmiskoetta ja katsoa miten pystyn rikkomaan omia rajojani.

Alla on rähmälaatuinen kuva tekemistäni suht. vakioiduista testeistä, jotka suoritan aina suunnilleen kuukausittain kunkin treenijakson päätteeksi. Testeinä minulla on 400 metrin uinti, FTP-testi pyöräilyssä (edellyttää tehomittaria) sekä 5 kilometrin juoksu. Onhan nuo tammikuun 2013 tulokset aika hirveitä (juoksutesti on tosin juostu sisällä matolla toisin kuin tämän vuoden testit).


Pääasiassa treenini ovat sujuneet tänä vuonna hyvin ja tältä pohjalta on hyvä jatkaa kohti Miamin säihkettä.

-Ihania ja nautinnolisia treenejä kaikille-