Etappi 1 - San José eli Chepe

Julkasija Sanna ajankohtana keskiviikkona, joulukuuta 26, 2012 Ei kommentteja
San José, paikallisittain Chepe, on siis Costa Rican pääkaupunki ja matkamme ensimmäinen etappi. Hieman yllättäen San Josessa ei ole "kuin" 1,5 miljoonaa asukasta, eli josefinoa, ja se sijaitsee noin 1000 metrin korkeudessa. Korkeuden ansiosta helteen pahin terä ei pääse iskemään ja lämpötila pysyttelee siinä 25 celsiuksen hujakoilla. Mitä tältä yhdeltä lattareiden miljoonakaupungilta voi sitten odottaa?
Äkkinäisen kuuklettelun perusteella kaupungista löytyy hienoja kolonialistisia rakennuksia ja niitä ehkä hieman vähemmän inspiroivia betoniluomuksia. Nämä rakennukset sitten sijaitsevat eri kaupunginosissa eli barrioissa. Varmaan ihan kaikkiin barrioihin ei ole syytä tunkea valkeaa nokkaansa. Jos kaupungin karttaa sattuu tuijottamaan hieman tiivimmin, huomaa äkkiä tiettyä logiikkaa katujen nimeämisessä. Pohjoisesta etelään kulkevat kadut ovat Calleja ja lännestä itään menevät sitten Avenidat. Jännitystä joukkoon tuovat tietysti pääilmansuunnista poikkeavat kadut.
Aiomme viettää San Joséssa suunnilleen kaksi päivää. Aikaa ei siis todellakaan ole riittävästi miljonaakaupungin perinpohjaiseen kartoittamiseen. Jotta visiitistä saisi mahdollisimman paljon irti, olen selaillut matkaoppaita ja netin syövereitä intensiivisesti. Tutkimusteni pohjalta tein kartan, johon lisäilin kaikkia mielenkiintoisia paikkoja. Kartta toimii siis visiittimme inspiraation lähteenä, mutta ei spontaanien liikkeiden estona.
View Larger Map
Categories: ,