Time to wake up

Julkasija Sanna ajankohtana maanantaina, joulukuuta 24, 2012 Ei kommentteja
On taas aika herättää tämä blogi eroon. Hiljaiseloahan tässä ollaan ehditty viettää jo monta hyvää vuotta :)

Menneinä vuosina tämä blogi on siis toiminut reissupäiväkirjana seikkaillessani maailman metropoleissa. Blogin kautta on ollut kätevä jakaa kuulumisia kotimaan suuntaan ja samalla raapustetuista teksteistä on jäänyt kiva muisto itselle.

Aloitin tämän blogin kirjoittamisen vuonna 2008 kun suuntasin vaihto-opiskelemaan Malesiaan. Vaihtoni ajan asuin Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa ja sain nauttia suurkaupungin melskeestä. Tulipa siinä opintojen ohessa tosin säntäiltyä monessa eri Aasian kolkassa.

Vaihto-opiskelusta jäi vielä päälle hirveä hinku päästä näkemään maailmaa, joten suuntasin kesäksi 2009 vapaaehtoistöihin Meksikoon. Oli aivan valloittavaa päästä tutkimaan lattarikulttuuria ja tutustumaan tuohon elämää pursuavaan kansaan.

Meksikosta paluusta on nyt jo pitkälti yli kolme vuotta aikaa enkä sen koomin ole ollut missään suurten merien takana palloilemassa. Pitihän sitä välillä keskittyä opintojen loppuun saattamiseen ja työntekoon :) Toisaalta maailmannälkä ei ole kadonnut mihinkään tässä kolmen vuoden aikana ja nyt todella uhkaavasti näyttää siltä, että reissuun oltaisiin taas lähdössä. Edessäni odottaa oikeastaan kaksi reissua, A-reissu ja hieman erilainen B-reissu.

Ensimmäiseksi mainittu A-reissu polkaistaan käyntiin jouluaattona ja tarkoituksena on kääntää suuntima kohti Costa Rican seutuja kolmen viikon ajaksi. Rinkan lisäksi koppaan Epun matkaan mukaan. Mielestäni matkalla on jo sen verran pituutta, että siitä kehtaa blogistekstejä näpytellä.

B-reissusta ehdinkin jo mainostaa sen erilaisuutta. Kyseessä ei siis ole perinteinen ajanvietto maamme rajojen ulkopuolella vaan tarkoituksenani on kertoa täysmatkan triathlonin (uinti 3,8 km, pyöräily 180 km, juoksu 42 km) läpipääsyn tavoittelemisesta. Omanlainen matkansahan se on tuokin.

B-reissusta kirjoittelen enemmän sitten kuukauden päästä. Käydään nyt ensiksi hakemassa vähän aurinkoenergiaa Väli-Amerikasta! Tervetuloa mukaan!