Jatka matkuu

Julkasija Sanna ajankohtana maanantaina, joulukuuta 31, 2012 Ei kommentteja
Neljä yötä Montezumassa zuhahti äkkiä käsistä ja niinpä meidän piti aikaisin sunnuntaiaamusta lähteä kohti uusia polkuja. Alkuperäisenä tavoitteena oli jatkaa Nicoyan-niemimaata pohjoiseen, mutta tämä suunnitelma kariutui majapaikkojen puutteeseen. Riippumattokaan ei ollut tällä erää käypä vaihtoehto... Seuraava suunnitelma oli matkata tulivuoren juurelle La Fortunaan, mutta eihän tämäkään ihan toiminut. Päädyimme lopulta siis Monteverdeen/Santa Elenaan ja aiomme viettää täällä muutaman yön.

MatkantekoMontezumasta Monteverdeen oli jännittävää. Heti alkuunsa meinasimme jo kömmähtää eteläisempään aikakäsitykseen "kohta" ja emme meinanneet ehtiä haluamaamme bussiin. Seuraavilla laiva- ja bussimatkoilla taas ilmoitetut matka-ajat venähtelivät tuttuun tyyliin useammalla tunnilla:) Venähtelyjen takia emme siis päätyneet tavoittelemaamme La Fortunaan, mutta ei se mitään! Nyt olemme siis jossain vuoristossa suht ylhäisessä ilmanalassa, ulottuvillamme on rytköittäin ihanaa kahvia ja seikkailumahdollisuuksia. Seikkailuista huomenna lisää, aiomme muun muassa leikkiä supermiehiä.

Julkisilla kulkuneuvoilla kulkeminen ei todellakaan ole kallista täällä. Matkustimme tänään kahdella pussukalla ja yhdellä veneellä yhteishintaan 8 dollaria per pää. Bussit ovat myös suht hyväkuntoisia, mutta matkavauhti ei aina päätä huimaa:) onneksi tätä matkaajaa huimasivat sitten muut jutut, kuten esimerkiksi kippuraiset vuoristotiet jyrkillä jontkanteilla varustettuina.