Supermies, Tarzan ja kahviplantaasit

Julkasija Sanna ajankohtana tiistaina, tammikuuta 01, 2013 1 kommentti
Kun hieman yllättäen päädyimme Monteverden Santa Elenaan, emme oikein hoksanneet miten vilpakka keli täällä on. Rantavaatteissa iho meni äkkiä kananlihalle. Lisäksi vielä ensimmäisenä iltana vettä vihmoi taivaalta ärhäkkään tyyliin ja yöllä olin varma, että tuuli vie hostellimme katon ja seinät mennessään.

Aamun valjetessa tuuli oli onneksi häätänyt sadepilvet muille maille ja aurinko täydensi hyvin meidän aktiivista päivää. Päivän ohjelmaan kuului siis metsässä hyppelyä eri vaijereiden varassa, kahviplantaasiin tutustumista ja uuden vuoden vastaanottoa.

Aamupäivällä osallistuimme metsäseikkailuun, jossa saimme liukua erimittaisia vaijeriratoja pitkin ja kokea vähän vauhdinhurmaa. Parhaimmat vaijeriradat olivat Supermies ja Tarzan. Supermiehessä sai liukua nimensä mukaisesti mahallaan, nenä menosuuntaan päin, kilometrin verran korkealla puiden latvuston yläpuolella. Tarzanissa taas sitten hypättiin noin 40 metriä alaspäin ja jäätin heilumaan ilmaan aivan kuten liaanilla kuuluu tehdä. Tarzan-hyppyä tehdessä oli aivan pakko vähän kirkaista! Pienen hetken kestänyt vapaapudotus tuntui aika villiltä mahanpohjassa :)

Iltapäivän ohjelma oli sitten rutkasti rauhallisempaa ja asiapitoisempaa. Kävimme siis opettelemassa miten kahvia ja kaakaota valmistetaan pavuista valmiiksi lopputuotteiksi saakka. Valmistuprosessista kuvien kera myöhemmin lisää. Tähän retkeen sisältyi myös paljon maistiaisia, joka oli oikein mukava asia.

Uuden vuoden vastaanottamisesta ei ole oikein mitään kerrottavaa. Nukahdimme jo 22.30 (!) :) Ehkä se aikaero sittenkin vaivaa, kun aamullakin heräämme jo ennen kuutta..

Tässä muutama kuva vaijereilla killumisesta ja paikallisesta Jekusta.