Divenama

Julkasija Sanna ajankohtana keskiviikkona, tammikuuta 09, 2013 Ei kommentteja
Ei yhtä vesiaktiviteettia ilman toista. Sunnuntaiaamusta siis sukeltamaan ja tutkimaan mitä Panaman pinnan alla piilee. Ja pötslöijjää, viimeisimmästä sukelluksesta oli kummallakin kulunut jo useampi vuosi, joten vähän kertailuksi meni... Lopulta kaikki rensselit, venttiilit ja vimpaimet olivat valmiina pitämään meidät ilmattuina pinnan alla.

Ensimmäinen uppokohde oli pinnan alta paremman paikan löytänyt lautta. Kyseessä ei ollut mikään Titanic, mutta oli se silti hieno. Yritettiin kurkkia sen luukuista sisään aarteiden toivossa. Olisi pitänyt olla taskulamppu mukana, laivan sisällä oli ihan pilkkopimeää:) Erityisen hienoa oli lautan kannen päälle pystyyn jäänyt vessanpönttö. Olisi pitänyt ottaa itsestä kuva istumassa tuolla pöntöllä. Sukelluksen lopussa kertailimme vielä perustemppuja, kuten kadonneen regulaattorin uudelleen metsästys ja maskin tyhjennys täyttyneestä vedestä. Hommat olivat hanskassa.

Toinen sukelluskohteemme oli ihan tavallinen riutta. Tuuli myllytti vettä siihen tahtiin, että sen huomasi myös pinnan alla. Näkyväisyys tuppasi olemaan huonohko (Karibianmeren mittapuussa), mutta en antanut sen häiritä. Nautin täysin siemauksin kimpolevista kaloista ja liehuvista koralleista. Hallitsin ihan mukavasti taas oman etenemiseni tasossa, tosin pari kertaa otin kimmokkeet ja lähdin kohoamaan pintaa kohti vähän ärhäkkäämmin, ihan kuin olisin ollut säikähtänyt pallokala:)

Jos Bocas del Torossa aikoo sukeltaa kannattaa ilmeisesti varautua siihen ettei näkyvyys ole ihan samaa luokkaa kuin muualla Karibialla. Bocas del Toron läheisyyteen laskee useampi joki, joiden mukanaan tuoma vesi sitten vaikuttaa näkyvyyteen.

Iltapäivästä hyppäsimme sattumalta paikallisbussiin, joka kuljetti meidät omintakeisella tyylillään Boca del Drago-nimiselle rannalle. Omintakeisen kyydistä teki se, että bussi pysähtyi aina kun joku halusi, siis esim. kymmenen metrin välein, kyytiläisiä treidattiin kaduilta mukaan, jotta auto olisi täynnä eikä haitannut jos ei ihan ehtinyt ajoissa kyytiin, bussi kyllä odotti "pysäkille" juoksevaa. Luonnollisesti bussissa kulki ihmisiä, kanoja, koiria jne. Erinomaista palvelua julkiselta liikenteeltä, vaikka alkuun skeptimismistelin päästäänköhän tätä menoa koskaan perille:)

Boca del Dragon ranta oli mukavan näköinen ja tallustelimme sitä eteenpäin hieman päämäärättömästi. Lopulta eksyimme vahingossa Playa de las Estrellas-nimiselle rannalle. Tämä ranta on kuuluisa meritähdistään ja kyllähän niitä siellä rantavedessä mukavasti muutamia tuikki. Liekö niitä on joskus ollut enemmän?