Tulivuori nimeltänsä Arenal

Julkasija Sanna ajankohtana perjantaina, tammikuuta 04, 2013 Ei kommentteja
Vuosiluvun pyörähdettyä 2013 puolelle oli aika nytkähtää Santa Elensta ja Monteverdesta eteenpäin. Kohteeksi valikoitui La Fortunan kaupunki, jonka ehdoton vetomagneetti on Arenal-tulivuori ja sen mukanaan tuomat posiitiviset lieveilmiöt.

Matka La Fortunaan piti sisällään todella kauniita maisemia ja käytännön espanjan harjoittelua. Osa matkasta taitettiin veneellä ja siellä meitä viihdytti yhdeksänvuotias pojankoltiainen, hänen äitinsä ja pappansa. Samalla kun David ratkoi uskomattomalla nopeudella rubiikin kuutioita, ehdin äidin kanssa jutteloida matkustelusta. Opettelimme myös muutamia sanoja suomeksi ja Eppu näytti perheelle kännykästään kuvia lumesta. David haltioitui täysin näkemästään, se oli suloista:)

La Fortunaan saavuttuamme aloimme ihmetellä, että mitähän sitä tekisimme. Olimme tällä kertaa majoittuneet dormitorioon Epun kanssa, joten sehän oli hyvä tsäänssi kysellä muilta matkailijoilta suosituksia. Eipä sitten aikaakaan kun amerikkalainen Paul-setä ilmoitti tulevansa meidän mukaan ja menisimme illalla Baldi-nimisille kuumille lähteille. Retkeen sisältyisi myös kuulemma uskomaton buffet-illallinen. Jahas, niin meillä suunnitelmat ja lisäseuralaiset kasassa ennen kuin itse ehdimme kissaa sanoa.

Matkanjohtaja Paul oli myös lyöttänyt retkelle mukaan kolme nuorta australialaista. Tämä oli loistojuttu, sillä nämä nuoret aussit osoittautuivat ihanan rennoiksi ja posiitiviksi ihmisiksi. Paul sitä vastoin alkoi osoittautua entistä hiprakkaisemmaksi retken edetessä :) Hiivapäissään Paul ei sitten oikein enää ymmärtänytkään mitä me hänelle sanoimme ja hän vähän tuppasi komennella meitä. Huoh... Tilanne ei onneksi eskaloitunut tuosta mihinkään ja lopulta nautimme kuumista lähteistä sekä illallisesta aussien kanssa Paulin häärätessä jossain muualla.

La Fortunan lähellä on siis tulivuoren takia paljon kuumia lähteitä. Osa niistä on täysin luonnontilassa ja ilmaisia kaikille, kunhan vaan rynnii puskien läpi paikalle ja alkaa kylpeä. Osan vesistä rahanikkarit ovat puolestaan valjastaneet omaan käyttöönsä, tehden niistä toinen toistaan upeampia avoilmakylpylöitä. Vierailemamme Baldi oli siis juuri tällainen tuunattu kuuma lähde eikä sitä voinut missään määrin sanoa luonnontilaiseksi. Tuskinpa ihan kaikki vesikään oli ehtaa tavaraa maan uumenista. Kaikesta huolimatta oli ihana mulskutella oikeasti lämpimässä vedessä.

La Fortunan maaperä ei onneksi sisällä hirveästi rikkiä. Tämä taas johtaa siihen, että vesien kuumentuessa maaperässä, ne eivät tuo kuumiin lähteisiin tuliaisina etovaa märäntyvän kananmunan hajua:)

Tulivuorista ja lähteistä vielä lisää jatkossa. Näihin kuviin ja tunnelmiin.