Tapahtuu ja ei tapahdu

Julkasija Sanna ajankohtana perjantaina, heinäkuuta 31, 2009 Ei kommentteja
Hirmu monta paivaa taas vierahtany kirjottamisesta. Toisaalta tuntuu ettei taalla tapahdu mitaan, ja toisaalta kuitenkin kaikkee tapahtuu mista haluis turista.

Viime tiistaina me paatettiin tehda paivaretki sellaiseen kylaan kuin Ometepec. Tosin ennen retkelle lahtoa kaytiin vahan ponottomassa Marquelian kaupungintalolla ja rankumassa meille tarvikkeita, joilla voitais putsata ranta:D No saatiin nipullinen muovisakkeja ja kaikki otti meista innoissaan kuvia. Tulipa vahan kopsa olo.

Ometepeciin hurautettiin taksilla, koska se oli bussia katevampaa. Tyylina Cambodian taksi, sen tuntevat tietavat:D Ometepecissa piti hoitaa pankkiasioita ja shoppailua. No pankkiasiat jai hoitamatta byrokratian vuoksi, mutta shoppailua tuli tehtya. Shoppalut hoidettiin paikallisessa Prismassa. Ai etta oli ihanaa kun kaupassa oli niin paljon tavaraa!!! Ostin bikinit kahdella eurolla, teeta, kaurapuuroa, saippuaa ja karkkia. Todellinen survival-pakki siis Marqueliaan. Kylla teki hyvaa kulutushysteriaan tottuneelle:D Kaytiin myos paikallisella torilla. Siella oli kaikkee mahdotonta. Sitten tutustuttiin Ometepecin hienoon kirkkoon. Ja sitten mulle meinas kayda vanhanaikaiset. Sellanen pikkutytto tuli myymaan vakijoukon keskella jotain pahkinoita ja napitti niin natisti silmiin. Jotenkin onnistuin haistamaan vaaran ja kaansin katseen alaviistoon. No sieltahan se pikkukasi loytyi hipeltamasta miun laukun vetoketjua. Muristen siirsin kaden pois!

Keskiviikkona juhlittiin sitten yhden meidan vapaaehtoisen tyton synttareita Espanjalais-Meksikolais-tyyliin. Naatiskeltiin paellaa ja tequilaa. Pikkusen lipsahti humalan puolelle, mut mitapa pienista. Oli tosi hauskaa!!! Sitten pelattiin sellasta pelia mika on tyypillista taalla Maksikossa. Pelin nimi on piñata. Piñatassa kattoon ripustetaan saadettavan narun varaan karkkia taynna oleva kova otus. Otus oli meilla esimerkiksi kana. Sitten pelia pelataan yks kerrallaan. Pelaajalta suljetaan silmat ja annetaan keppi kateen. Sitten pienen hetken ajan pelaaja saa huitoa tata karkkiotusta kepilla ja tavoitteena on hajoittaa se! Karkkiotusta tietysti liikutellaan saadettavan narun avulla ettei hajottaminen olis liian helppoa:D Ihan psykedeelinen peli! Harmi kun en nyt pysty lataamaan kuvia tasta huvituksesta.

Torstai menikin sitten vahan jumittaessa...

No huomenna lauantaina sannataankin sitten viikonlopuksi Peurto Escondidoon ja nauttimaan vahan uusista maisemista. Adios! Hyvin menee!!!