Testejä ja hiihtoniiloilua

Julkasija Sanna ajankohtana lauantaina, huhtikuuta 06, 2013 Ei kommentteja
Viime viikolla tuli testailua kunnon tilaa uinnissa, pyöräilyssä ja juoksussa. Tällä kertaa testituloksissa oli sekä buuaamista että hurraamista ja jotain siltä väliltä. Testeinä oli siis edelleen samat kuin aiemminkin eli 400 metrin uinti 50 metrin altaassa, 5 kilometrin juoksutesti matolla yhden asteen kulmalla ja pyöräilyssä FTP-testi.

Jos lähdetään uinnista liikkeelle, niin siinä tuli pienoinen parannus eli 5 sekuntia. Paljoahan se ei ole, mutta oikeaan suuntaan silti. En saanut uida testiä rauhassa ja radalla oli aika monta muutakin polskijaa, joten se saattoi pikkuisen vaikuttaa tulokseen.

Juoksutestin tulos parani puolestaan reilulla minuutilla ja päädyin aikaan 25.30. Parannus oli siis mieltä ilahduttava, mutta kyllä tuo aika saisi tuosta tulla alaspäin reilustikin.

Pyöräilytestissä en pystynyt parantamaan keskimääräistä polkutehoani verrattuna edelliseen testiin ja tulos oli itse asiassa jopa heikompi. Syitä hieman huonommalle tulokselle löytyy useampikin. Pyöräilymääräni ovat vielä alhaisia eikä missään treeneissä ole oikeastaan nostettu tehoja vielä lainkaan. Uskoisin, että kunhan kevät etenee ja pyörän päällä tulee vietettyä enemmän tehokkaampaa aikaa, näkyy testituloksissakin muutosta. Muutaman viikon päästähän tilannetta pääsee katsastamaan jälleen :)







Testailuviikon päätteeksi pakkasin kamppeeni ja lähdin murehtimaan tuloksia Saariselän suunnalle :) Lapin upeissa maisemissa oleilu oli suoranaista nautintoa ja tulipahan otettua oikein kunnollinen hiihtoputki tähän talven päätteeksi. Sivakoinnin lisäksi tuli vähän ajeltua moottorikelkalla, lumilautailtua ja jopa juostua. Loma meni siis oikein aktiivissa merkeissä!