2. paiva Mekongilla

Julkasija Sanna ajankohtana sunnuntaina, joulukuuta 07, 2008 1 kommentti
Hyvin nukutti homestayssa pienen peiton alla aina kello viiteen saakka. Sitten alkoi sellainen harina ja parina ymparilla, etta oli pakko nousta ihmettelemaan mita tapahtuu. Naa vietnamilaiset taitaa tosiaan olla aika aamuista sakkia. Aamulla oli porukkaa suihkimassa motskareiden kanssa ympariinsa ja sitten meijan majoitusta vastapaata kaynnisteltiin markkinoita kovaaanisten saattelemana mitenkas muutenkaan! No sittenhan naita markkinoita ja kylan puuhasteluja piti menna ihmettelemaan. Se oli mukavaa ja aikaisessa aamussa on taikaa!

Vahan seitteman jalkeen suuntasimme sitten veneella kovasti kehutuille kelluville markkinoille. Meita kylla Epun kanssa vahan harmitti, koska nuo kelluvat markkinat on jo kahdeksan aikaan aamulla jo vahan niinkuin ohi ja me mentiin sinne niin myohaan (joskus 7.45). Matkatoimisto ilmeisesti saalii laiskoja turisteja ja ei kehtaa kiikuttaa niita ajoissa noille markkinatouhuille. Ihan tyhmaa. Ois ollu kiva nahda millanen kuhina siella oikeesti on paalla. Nyt kun me sinne mentiin niin siella toden totta oli jo vahan meiningit ohi. Ostettiin jokatapauksessa yks bisse ja yks kokis. Voitte ite paatella miten juomat jaettiin. Muut tyypit ei sitte oikeestaan ostanu mitaan. Sekin vahan arsytti, koska tuollaisilta markkinoilta ostaminen ois ollu just oikeeta kaytannon hyvantekevaisyytta. Tai ainakin niin mia ajattelen, en tiia sitten onko oikeesti niin. Ei noilla markkinoilla pyorivat myyjat kuitenkaan niita rikkaimpia vietnamilaisia ole ja se on siistia, etta ne oikeella tyolla ansaitsevat elantonsa. Sellasta on mukava tukea!

Nailta ensimmaisilta markkinoilta jatkettiin sitten seilausta Mekongilla. Liplateltiin ihanilla pienilla joen sivuhaaroilla, vilkuteltiin kiljuville pikkulapsille ja kaytiin vahan ihmettelemassa riisinuudelin tekoa! Rentouttavaa, aurinkoista, buenoa...

Veneretken jalkeen heitettiin hetulaan vahan murkinaa. Ois voinu tilata sammakkoa, karmesta taikka vaikka mureenaa, mutta ne jai nyt talla kertaa kanaan:D Sitte tuon ruokailun jalkeen istuskeltiin kadunvarressa ja odoteltiin meijan bussia. Siina sitten pisti silmaan taas yks arsyttava juttu. Meijan ymparilla pyori siina kolme vietnamilaista. Yks kerjalainen, yks jatskimyyja ja yks kaikenlaistahassakkaa myyva henkilo. No myo ostettiin jatskit ku herkkusuita ollaan. Sit meijan viereiset tyypit antoivat talle kerjalaiselle rahaa eika kukaan ostanu talta tavarakeisarilta mitaan. En silla et kokoajan tartteis olla jotain ostamassa, mut se vahan harmitti ku toinen rehellisella tyolla tavaroita myymalla yrittaa hankkia elantonsa ja sitten rahat menee kerjalaiselle. En nyt paasaa asiasta sen enempaa ku en siita oikeesti kauheesti mitaan ymmarra:D

Iltapaivan puhde olikin sitten persauslihasten puudutusoperaatio ala monen tunnin minilinja-automatkalla! Vaihdettiin Can Thon kaupunki Rach Gian kaupunkiin tai miten nuo nyt ikina kirjoitetaankin. Matka kului yllattavan kivuttomasti vaikka olikin ahdasta. Hyva vietnamilainen musiikki ja hauskat maisemat veivat huomion istumiselta..

Perille saavuttiin viela valoisan aikaan ja viiletettiin meijan hotellille. Se olikin ennakoitua huomattavasti siistimpi, jes! Ilta kului kapytellessa Rach Giassa. Siella ei kylla paljon muita matkustelijoita nakyny ja immeiset tuijottelivat meita aika pitkaan. Iltaruoan ettiminen oli myos oikein hauska sessio. Porrattiin kaupungilla varmaanki yli tunnin verran ettien jotakin ravintolaa. Kadunvarsiravintolatkin nayttivat enemman kahviloilta.. Ne ravintolat mita sitten loydettiin perati kaksi kappaletta olivat varattuja. Kummassakin naista juhlittiin haita aikamoisella nayttavyydella! Vietnamilaiset taitavat olla aika innokkaita haajuhlijoita, koska taalla on joka nurkalla toinen toistaan hienompia haapukuliikkeita! Ei ihan kehdattu menna meijan ryntyissa kuokkimaan noihin pippaloihin, joten istahdettiin sitten sellaiseen kadunvarsikuppilaan minka poydalta bongattiin syomapuikot. Pakkohan tallaisessa paikassa on saada ruokaa jos kerran puikotkin on! Ruoka piti luonnollisesti tilata nayttelemalla, koska ei ravintolan pitaja puhunut juurikaan englantia ja hyva niin. Hyvat seti kylla saatiin! Jonkinsortin nuudelikeitto oli siis menuussa. Ravintolanpitaja myos naytti kuinka setti pitaa popsia, kivaa!

Ruoan paatteeks lampsittiin takaisin hotlalle ja aikaisin petiin. Sunnuntaiaamuksi oli taas tiedossa aikainen heratys..

Nyt pistan vahan kuvia tulemaan taalta Vietnamista, jotta paasette fiilikseen! Enpas pistakkaan kuvia ku ei tassa koneessa oo javaa ja toisessa koneessa on, mut se ei kesta paalla. Huomenna siis uusiksi! Nakojaan olikin eli kuvia tulee sitteski!
















Kiinalaista shakkia Ho Chi Minh Cityssa. Eppu oppipoikana.
















Sita kuuluisaa vesinukketeatteria!
















Kun aamulla heraa aikasin niin valilla taytyy ottaa nokosia. Naita viekkuja nakee hyvinkin usein torkkumassa jos jonkilaisissa asetelmissa. Tassa yksi hyva esimerkki siita!















Peruskatumaisemaa ja hienot sahkoviritelmat.





















Tama kuva on Mekongin risteilylta.
















Kaunis aamukuva homestayn nurkilta.
















Fiilista kelluvilta markkinoilta.